Tgrt Haber

Oktay Vural, 'MHP sözünün arkasında duracaktır'

18 Mart 2016 15:36
Oktay Vural, 'MHP sözünün arkasında duracaktır'

MHP Grup Başkanvekili Vural, 'Eğer samimilerse öncelikle terörle bağlantılı dokunulmazlık dosyasını getirirler sonra tüm dokunulmazlıklarla ilgili konuyu, nasıl değişeceğini müzakere ederiz. MHP sözünün arkasında duracaktır.' dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Öncelikle terörle ilgili fezlekeler karma komisyonda görüşülerek Genel Kurula indirilmeli, siyasi irade bu konuda tavır oluşturmalıdır. Ondan sonra dokunulmazlıklarla ilgili geçici değil kalıcı çözüm, Anayasa 83. madde, bu konuda MHP adım atmaya hazır." dedi.Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı olduğunu anımsatarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri rahmet ve şükranla andığını belirtti.Dokunulmazlıklarla ilgili tartışmalara değinen Vural, "Bu işi kimse sulandırmasın. Benim askerim ve polisim kan, can verirken parmaklarını bile teröre karşı kaldırmak istemeyenler utanmalıdır, utanın." dedi. Vural, şunları kaydetti:

"Öncelikle terörle ilgili fezlekeler karma komisyonda görüşülerek Genel Kurula indirilmeli, siyasi irade bu konuda tavır oluşturmalıdır. Ondan sonra dokunulmazlıklarla ilgili geçici değil kalıcı çözüm, Anayasa 83. madde, bu konuda MHP adım atmaya hazır. Bu milletin kanını emen, yolsuzluk yapan kim varsa fezlekesini getir birlikte kaldıralım. Hodri meydan."

"Getirsinler bir bakalım"

Bir soru üzerine, "Teröre karşı duruyor musunuz yoksa parantezden sonra çözüm ortaklarıyla birlikte yol alma niyetiniz mi var, bunu görmek istiyoruz" diyen Vural, "AK Parti ve CHP'nin HDP'yi koruma ve kollama gayretlerini, bu partilere oy veren değerli vatandaşlar da ibretle takip ediyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Vural, tüm dosyalarla ilgili teklif gelirse tavırlarının ne olacağı sorusuna, "Getirsinler bir bakalım. MHP olarak önceliğimiz bu siyasi tavrın ortaya konulması. Eğer samimilerse öncelikle terörle bağlantılı dokunulmazlık dosyasını getirirler sonra tüm dokunulmazlıklarla ilgili konuyu, nasıl değişeceğini müzakere ederiz. MHP sözünün arkasında duracaktır." karşılığını verdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...