Tgrt Haber

Orman yangınlarında kullanılan İHA'lara yönelik eleştirilere AK Parti’den sert tepki 

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Temmuz 2023 13:21 - Güncelleme : 30 Temmuz 2023 14:19
Orman yangınlarında kullanılan İHA'lara yönelik eleştirilere AK Parti’den sert tepki 

Bayraktar TB2 İHA'ların orman yangınlarıyla mücadelede kullanılmasına yönelik eleştirilere AK Parti’den sert tepki geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, eleştirilere, "Siyaset ve gazetecilik kılığına girmiş linç kampanyası ile hedef almaya çalışıyorlar." şeklinde cevap verdi.

Aşırı sıcaklıklarla birlikte ortaya çıkan orman yangınlarıyla, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve diğer resmi kurum ve kuruluşların mücadelesi devam ediyor. Birçok yerde çıkan yangınlarda dünya çapınca ses getiren İHA’ların kullanılmasına yönelik eleştiriler tepki çekti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yaz aylarında artan sıcaklıklarla ortaya çıkan ve yeşil vatanı tehdit eden yangınlarla fedakarca mücadele edildiğini söyledi.

“SİYASET VE GAZETECİLİK KILIĞINDA LİNÇ KAMPANYASI”

OGM'nin kara ve hava filosunun İHA​'larla desteklendiğini aktaran Çelik, Türkiye'nin İHA'ları yangın tespitinde kullanan Avrupa'da birinci, dünyada ikinci ülke olarak yangınla mücadelede referans ülke olduğunu kaydetti. Çelik, yangın tehdidiyle mücadele ederken yalan haber ve yalan siyasetinin sinsi bir tehdit olarak ortaya çıktığını bir kere daha gördüklerini ifade ederek, "Her zaman olduğu gibi milli kazanımlara husumetle yaklaşanlar yine ortaya çıktı. OGM'nin yangınla mücadelesine gölge düşürmeye ve milli teknoloji hamlemizin öncü sembollerinden Bayraktar TB2​ İHA'ların yangınları önlemede kullanılmasını, siyaset ve gazetecilik kılığına girmiş linç kampanyası ile hedef almaya çalışıyorlar. Seçim öncesi de sözde siyaset ve gazetecilik kılığında ortaya çıkan linç kampanyasına milletimiz gereken cevabı vermişti." değerlendirmesinde bulundu.

Orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor.

"ŞİDETLE KINIYORUZ"

Ortaya koyulan yalan iddialara hem devlet kurumları hem de Baykar tarafından net ve açık cevaplar verildiğini hatırlatan Çelik, şunları kaydetti: "Hem devlet kurumlarını hem de dünyanın dört bir yanında ülkemizi gururlandıran Bayraktar TB2 İHA'ların yangınla mücadelede kullanılmasını hedef alan linç kampanyasının halen devam ettiğini görüyor ve şiddetle kınıyoruz."

İHA ve OGM uçakları yangına müdahale ediyor.

ÇELİK’TEN “SİNSİ NİYET” BENZETMESİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İHA teknolojilerinin, sadece milli savunmaya katkı sunmakla kalmadığının, yeşil vatanın korunmasında da stratejik rol oynamaya başladığının altını çizerek, şöyle devam etti: "Devlet kurumlarımızın İHA teknolojilerden yararlanması, dünyada uçuş/saat performansı ile verilen hizmetlere göre uygun ve kamu yararı gözetilerek sağlanmaktadır. Siyaset ve gazetecilik kılığına girmiş sinsi linç kampanyalarını yürütenler, belgeler ve rakamlar karşısında bir kere daha yalancı durumuna düşmüşlerdir. Bu çevreler özellikle OGM ve Baykar işbirliğini hedef alarak sinsi niyetlerini ortaya koymaktadır."

Bayraktar TB2 kiralamasının, dünyadaki benzer uçuş/saat maliyetli kiralamalardan en az 6 kat daha ucuz olduğunu kaydeden AK Parti Sözcüsü Çelik, söz konusu teknolojilerden daha ileri düzeyde yararlanma kararlılığında olduklarını ifade etti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...