Tgrt Haber

Oy kullanacaklar dikkat! İletişim Başkanlığı uyardı: İtibar etmeyin!

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TRT Haber
29 Şubat 2024 06:17 - Güncelleme : 29 Şubat 2024 06:21
Oy kullanacaklar dikkat! İletişim Başkanlığı uyardı: İtibar etmeyin!

Yerel seçimlere kısa süre kala İletişim Başkanlığı'ndan bilgilendirme geldi. Vatandaşların seçmen kaydı sorgularken kullanacakları alternatif yollar paylaşılan açıklamada, kaynağı belirsiz e-posta, çağrı ya da mesajlara itibar edilmemesi istendi.

Türkiye​ 31 gün sonra sandık​ başına gidecek. Seçim​ takvimi işlerken İletişim Başkanlığı, seçmen kaydı sorgulama işlemlerine ilişkin bilgilendirme yaptı.

Buna göre isteyen vatandaşlar Yüksek Seçim Kurulunun internet sitesi üzerinden oy kullanacağı okul ve sandığı öğrenebilecek. Ayrıca e-Devlet kapısı ve Yüksek Seçim Kurulunun Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması üzerinden de bu hizmet sağlanacak.

TELEFONLA DA YAPILABİLECEK

Bu süreçte Yüksek Seçim Kurulunun Çağrı Merkezi hizmet verecek. Vatandaşlar 444 9 975 numarasını arayarak da oy kullanacakları yeri öğrenebilecek.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada seçmen kaydı sorgulama işlemlerinin sadece belirtilen bu kanallar aracılığıyla yapılması gerektiği de hatırlatıldı. "Bunlar dışında gelen e-posta, çağrı ya da mesajlara itibar edilmemeli" uyarısı yapıldı.

Bugün başlanacak seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı 24 Mart'a kadar sürecek. Seçmenler, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise sadece o sandıkta oy kullanabilecek.

Kaynak: TRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...