Tgrt Haber

Oyunu kullanan ilk lider Özgür Özel oldu

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: TGRT Haber
31 Mart 2024 10:27 - Güncelleme : 31 Mart 2024 11:30
Oyunu kullanan ilk lider Özgür Özel oldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Manisa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu'nda kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel eşi Didem Özel ile birlikte oyunu kullandı.

Oy kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel "Bu demokrasi şölenine katkı veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Özel açıklamalarına şöyle devam etti;

"Yüksek seçim kurulunu takip ediyoruz sayın başkanın ifadesiyle seçimin sorunsuz ilerlediği söyleniyor. Herkesi bugün sakinliğini korumasını, seçimin huzur ve güven içinde gerçekleşmesini temenni ediyorum.

Sandıklar açıldığı andan sonuçlar ilan edilene kadar süreçte özellikle kazanma sevinciyle kutlamalarla ilgili kutlamalarda tüm vatandaşlarımız silahlardan uzak durmaya davet ediyoruz."

"OY NAMUSTUR, KARAR MİLLETİN"

Açıklamasının devamında oy kullanılana kadar vatandaşın, kullanıldıktan sonra da partilerin namusu olduğuna dikkat çeken Özel "Biz bir tanesi yanımda olmak üzere, Türkiye'de her birinin Türkiye üstlendikleri görevi dört dörtlük yapacaklarına inandığım adaylarla halkımızın karşısındaydık. Dilimiz döndüğünce kampanyamızı yaptık. Ama bundan sonra karar milletin ve hepimiz bu karara saygılı olacağız. Bundan sonraki süreçle ilgili de dikkatle takip ediyoruz.

Bu sabah saat 08.30 itibariyle partimden yapılan raporlamada Türkiye genelinde yüzde 98,5 oranında birinci sandık görevlilerinin gelip yerlerine oturduklarını, ortaya çıkan boşlukların hastalık çeşitli aksiliklerden dolayı yedek arkadaşlarımızla doldurduk ve şu anda adayımızın olduğu hiçbir yerde eksik sandık görevlimizin olmadığını öğrenmiş durumdayım.

Bu benim adıma çok önemli bir veridir. Bunun tüm siyasi partiler açısından da olmasını ümit ederiz. Çünkü oy sandığa atılana kadar vatandaşın namusudur. Atıldıktan sonra hangi partiye atıldıysa o partinin namusudur. O şekilde oylar korunacak. Bundan sonraki süreçte hep birlikte başarılı olacağımızı düşünüyorum." dedi.

Özel, oy verme işleminin ardından Ankara'ya dönerek seçim sonuçlarını CHP Genel Merkezi'nde takip edecek.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...