Tgrt Haber

Ümit Özdağ, CHP ile ‘gizli protokolü’ paylaştı: 3 bakanlık vadedilmiş!

Editör: Safa Keser / Kaynak: TGRT Haber
23 Kasım 2023 12:30 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 14:21
Ümit Özdağ, CHP ile ‘gizli protokolü’ paylaştı: 3 bakanlık vadedilmiş!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Mayıs seçimlerinden sonra siyasetin gündemine bomba gibi düşen protokolden bahsetmiş, Kılıçdaroğlu’nun partisine 3 bakanlık teklif ettiğini dile getirmişti. Özdağ, X hesabından Kılıçdaroğlu'nun inkâr ettiği ‘Gizli Protokolü’n detaylarını paylaştı.

Zafer Partisi​ Genel Başkanı Ümit Özdağ, X hesabından yaptığı paylaşımla 2023 Genel Seçimi’nde Cumhurbaşkanı adayı olan ve ilk turda kazanamayan eski CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ ile ikinci tur öncesi yapılan protokol görüşmelerini bir kez daha gündeme getirdi.

Açıklamaya, ‘Çok konuşulan ancak ilk kez yayınlanan Zafer Partisi-CHP Protokolünün tamamının fotoğrafını göreceksiniz’ sözleriyle başlayan Özdağ, 6 ayın ardından tartışmalara noktayı koydu.

Ümit Özdağ, CHP ile ‘gizli protokolü’ paylaştı: 3 bakanlık vadedilmiş!

ZAFER PARTİSİ’NE 3 BAKANLIK TEKLİFİ

14 Mayıs seçimleri öncesi Zafer Partisi ile görüşmeleri reddeden 6’lı masaya tepki gösteren Özdağ, anlaşma sağlanan maddeleri belgeleriyle paylaştı.

“Hükümetin Oluşturulması ve Görev Bölümü” başlıklı kısımda; İçişleri Bakanlığı ile birlikte iki bakanlığın daha Zafer Partisi’ne verilmesi, güvenlik, adalet ve ekonomi bürokrasisi öncelikli olmak üzere bazı bakan yardımcılıklarının Zafer Partisi’ne tahsis edileceği konusunda anlaşma yapıldığı görüldü.

Ümit Özdağ, CHP ile ‘gizli protokolü’ paylaştı: 3 bakanlık vadedilmiş!

ÖNCE İNKÂR ETMİŞ SONRA “İKİ KİŞİNİN NAMUSUNA TESLİM” DEMİŞTİ

Seçimlerin ardından Özdağ’ın gündeme getirdiği protokolü Kılıçdaroğlu inkâr etmiş, 6’lı Masa’nın paydaşlarından tepki görmüştü. Kılıçdaroğlu önce böyle bir protokol olmadığını, daha sonra da ‘iki kişinin namusuna teslim’ diyerek maddeleri açıklamayacağını ifade etmişti.

CHP’nin eski genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun bu hamlesi, ittifak yaptığı bazı partilerle de arasının açılmasına neden olmuştu.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...