Tgrt Haber

Özgür Özel'den İmamoğlu sorusuna dikkat çeken cevap: Külliyen yalan, akla mantığa aykırı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Eylül 2023 11:45 - Güncelleme : 23 Eylül 2023 11:54
Özgür Özel'den İmamoğlu sorusuna dikkat çeken cevap: Külliyen yalan, akla mantığa aykırı

CHP Genel Başkanlığı için adaylığını duyuran Özgür Özel, kendisine yöneltilen Ekrem İmamoğlu sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi. Özel, "Külliyen yalan. Zaten akla mantığa da aykırı bir şey" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın zaferle ayrıldığı seçimlerin ardında CHP​'de başlayan 'değişim' çağrıları geçtğimiz günlerde karşılığını ilk kez buldu. 'Değişim'in ilk somut adımını Özgür Özel attı ve genel başkanlık için adaylığını kamuyouna duyurmuştu. Özel, konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'na sert sözlerle yüklenmiş, yönetimin seçim yenilgisinin sorumluluğunu üstlenmediği için tepki göstermişti. 

Özel adaylığını açıklamasından saniyeler sonra ise 'değişim' çağrılarını başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Özel’e başarılar dilemişti. Türkiye gündeminde son günlerde en çok konuşulan isimlerinden biri Özel, Armağan Çağlayan'ın YouTube'da yayınlanan programına konuk oldu.  

Armağan Çağlayan'ın "Sizle ilgili 2 tane şey söyleniyor. 1, diyorlar ki 'Özgür Bey Ekrem İmamoğlu'nun ön gösterimi.' Yani siz seçimi kazanacaksınız, sonra Ekrem Bey'in siyaset yasağı almayacağı kesinleşince bir Kurultay'a daha gidilecek, siz yerinizi Ekrem Bey'e bırakacaksınız. Böyle bir şey var mı?" sorusuna Özel'in verdiği cevap oldukça dikkat çekti.

"AKLA MANTIĞA AYKIRI BİR ŞEY"

Bu iddiaları net bir dille yalanlayan Özel, "Külliyen yalan. Zaten akla mantığa da aykırı bir şey. Bir, eğer bir değişim olmazsa İstanbul​ da tehlikede diye bakıyor Ekrem Bey ve mutlaka bir değişim olması lazım, bir heyecan yaratmamız lazım, hep birlikte çalışmamız lazım diyor. Biz de inanıyoruz. Kurultay'ın sonucu ne olursa olsun var gücümüzle asılacağız ve İstanbul'u kazanmak istiyoruz. İstanbul'un kazanılması kadar önemli bir şey yok. Bu konuda Ekrem Bey ben İstanbul'a mühürlüyüm diye pozisyonunu söyledi" dedi.

"NE OLUR NE BİTER O AYRI..."

Kendisinin CHP'nin Genel Başkanlığı'na aday olduğunu bir kez daha yineleyen Özel, "CHP Genel Başkanı onun bunun emanetçisi olmaz. Bir tane emanet var, emanetin sahibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk. O emaneti şimdi sayın Genel Başkanımız taşıyor. Yarın nasip olursa da biz taşırız. Atatürk'ten alınan bir emanetin emanetçiliği olmaz. Kayıt altında da bunları söylüyoruz. İstanbul'u kazanan Ekrem İmamoğlu'nun önünde, önümüzdeki döneme yönelik elbette çok önemli bir siyaset yürüyüşü vardır. Bu nereye varır, ne olur ne biter o ayrı" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'den İmamoğlu sorusuna dikkat çeken cevap: Külliyen yalan, akla mantığa aykırı

"CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYINI BÜTÜN ÜYELERİMİZE SORARIZ"

Özel konuşmasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

"Ha cumhurbaşkanı adayı Ekrem Bey'i mi yapacaksınız? Vallahi cumhurbaşkanı adayı noktasında bizim mutabık olduğumuz mesele şu. CHP'nin cumhurbaşkanı adayını bütün üyelerin, şu anda işte 1,5 milyon, ben bir değişim olur ve bir üye kampanyasıyla 5 milyon üyenin çok rahat olacağını söyledim, 5 milyon üyemizle CHP'nin cumhurbaşkanı adayını bütün üyelerimize sorarız. Anketlere bakarız, kesin kazanacak adam kimse onu yaparız. Bundan sonraki süreçte böyle bir başka yanlışla veya bir başka yol yürümeyle zaman harcamayız"

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...