Tgrt Haber

Özgür Özel ilan etti: CHP Genel Başkanlığı'na Adayım!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Habertürk
14 Eylül 2023 07:35 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 08:05
Özgür Özel ilan etti: CHP Genel Başkanlığı'na Adayım!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine CHP liderliğine soyunduğu uzun süredir konuşulan Grup Başkanı Özgür Özel, bu konudaki tartışmalara son noktayı koydu ve "CHP Genel Başkanlığı'na adayım” dedi.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde yaşanan hezimet sonrası CHP’de "değişim" tartışmaları baş göstermişti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu​ yoğun bir istifa baskısı altında kalırken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu​ ile CHP​ Grup Başkanı Özgür Özel'in ismi yeni genel başkan adayları olarak lanse edilmeye başlanmıştı.    

İlerleyen süreçte İmamoğlu, yeniden İBB başkan adaylığında karar kılarken, daha önce yaptığı açıklamada sorumluluktan kaçmayacağını söyleyen Özgür Özel'in son kararının ne olacağı merak edilmeye başlanmıştı.

Tartışmaların odağındaki Özel'den konuya ilişkin net açıklama sonunda geldi. Habertürk'e kısa bir demeç veren Özel, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı için "CHP Genel Başkanlığına adayım” ifadelerini kullandı.

KURULTAY TARİHİ İÇİN "KASIM" İDDİASI

Diğer yandan Özel, genel başkanlık​ için adaylık kararı aldığında bunu önce ailesi ardından da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaşacağını da ifade etmişti. Özel, önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP lideri ile görüştüğünü açıklamış, 15 Eylül Cuma günü CHP Genel Merkezi’nde yapacağı basın toplantısında kurultay sürecine dair değerlendirmelerde bulunacağını ifade etmişti.

Bu açıklamalar sonrası gözler Özel’in yarın yapacağı açıklamaya çevrildi. Özel'in kurultay sürecine dair beklenti ve taleplerin yer alacağı tutum belgesi ve adaylığını da kamuoyuna duyuracağı tahmin ediliyor.

İlçe ve il kongrelerinin tamamlanmasının ardından CHP Parti Meclisi seçimli olağan kurultay tarihini belirleyecek. Kurultayın kasım ayında yapılması bekleniyor. Genel Başkan adayı olabilmek için delegelerin yüzde 5’nin imzası gerekiyor.

 

Kaynak: Habertürk
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...