Tgrt Haber

Özgür Özel - Meral Akşener görüşmesi olacak mı? İYİ Parti'den 'randevu yok' çıkışı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
27 Kasım 2023 21:00 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 21:13
Özgür Özel - Meral Akşener görüşmesi olacak mı? İYİ Parti'den 'randevu yok' çıkışı 

Yerel seçimlere az bir süre kala muhalefette ittifak için hamleler hızlanmaya başlandı. Seçimlere ittifaksız girme kararı alan İYİ Parti'de istifalar yaşanırken CHP'de ise 'ittifak' söylemi yerine 'iş birliği' konuşulmaya başlandı. Ankara ve İstanbul için CHP'nin çiçeği burnunda lideri Özgür Özel'in Akşener ile görüşme yapacağı konuşulurken İYİ Parti kanadından ise konu hakkında açıklama geldi. 

Yerel seçimlere 4 ay kala ittifak söylemleri hız kazandı. CHP​'de İBB​ ve ABB​'yi kaybetmek istemeyen Özgür Özel, İYİ Parti​'yi bu şehirlerde 'iş birliği'ne zorluyor.

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in ABB Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmesi kulislerde ittifak söylemlerini hareketlendirirken Özgür Özel ile Akşener'in görüşme gerçekleştireceği öne sürüldü. 

İstifa depremlerinin yaşandığı İYİ Parti'de Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, kameralar karşısına geçti. 

AKŞENER, ÖZEL'LE GÖRÜŞECEK Mİ?

Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yenilginin ardından CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu topa tutmuş, Millet İttifakı'ndan zehir zemberek sözlerle ayrılmıştı.

Ancak kulislerde Akşener'in CHP'de yönetimi devralan Özgür Özel'le görüşebileceği iddia ediliyordu. Yavaş ile bir araya gelmesinin ardından bu iddialar daha da güçlendi.

"RANDEVU İSTENMEDİ"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İYİ Parti lideri Meral Akşener’le görüşmek için randevu talebinde bulunmadığını söyleyen Zorlu, “Divanda Mansur Yavaş’ın değerlendirmesi oldu. Sayın Yavaş, Özgür Özel’in selamını getirdiler. Bunun dışında bir şey olmadı" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...