Tgrt Haber

Özgür Özel'den Akşener'e yerel seçim teklifi! Bizzat kendisi açıkladı: Yeni masa...

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
04 Aralık 2023 09:33 - Güncelleme : 04 Aralık 2023 10:03
Özgür Özel'den Akşener'e yerel seçim teklifi! Bizzat kendisi açıkladı: Yeni masa...

CHP lideri Özgür Özel, İYİ Parti lideri Akşener'le yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı. Akşener'in kendisine ne teklif ediyorsunuz diye sorduğunu belirten Özel, buna karşın kendisinin sunduğu yeni masa davetinin ayrıntılarını paylaştı.

CHP​ TBMM Grubu 28’inci Dönem 1. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki bir otelde düzenlendi. Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında düzenlenen ve üç gün boyunca süren toplantıya gölge kabine üyeleri ile birlikte CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri de katıldı.

Kampın değerlendirmek üzere basın mensuplarının karşısına geçen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti​ lideri Meral Akşener​ ile görüşmesinde ne teklif ettiğini açıkladı.

ÇALIŞMA MASASI TEKLİFİ

CHP lideri Özel, İYİ Parti ile iş birliği görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada “Meral Hanım bana ‘Ne teklif ediyorsunuz’ diye sordu, ben de ‘Kararınızı alırsanız, masa kuralım ve başına geçelim. İstanbul, Ankara’dan başlayarak, 11 büyükşehirden başlayarak, Türkiye’yi konuşalım’ dedim. Bunun dışında, böyle çok alçak bir şey vermem lazım ya da çok indirgenmiş bir şey söylemem lazım. İkisi de iş birliğinin önünü tıkayabilir" ifademlerini kullandı.

İYİ Parti’nin olası tekliflerine yönelik tahminini dile getiren Özel, "İYİ Parti'nin şöyle bir şeyi olabilir, ‘Şu, şu, şu gibi noktalarda ne diyorsunuz? Biz bunlara olumlu cevap verirseniz müzakere yaparız’ dese onu müzakere ederiz. 'Ama ne teklif ediyorsunuz' dediklerinde, biz onlara çalışma masası teklif ettik. Çünkü her şey çok kolay değil. Sadece bir ilin seçiminden bahsediyorsak, bir teklif götürürüz. Sırf İstanbul ile ilgili bir teklif götürsem, iş çözülecek mi? Şu olsun, bu olmasın. Sonuçta teoride 81 il, 1271 ilçede konuşacağız” dedi.

"ÖNCE İYİ PARTİ SONRA DİĞERLERİ"

Özel'e yerel seçimde diğer muhalefet partileriyle iş birliği konusundaki fikri de soruldu. Soruya cevaben Özel, şu ifadeleri kullandı: "Diğer partilerle, İYİ Parti’nin durumuna ve saha analizlerine göre… Şimdi milletvekillerimiz gitsin. Mesela şöyle bir toplam gelecek diye düşüyorum: Saadet ile konuşmam gereken illeri, belki o zaman onu oturup tartışırız böyle bir şey için. Şu ilçelerde Demokrat Parti ile, şu ilçelerde Gelecek ile, ilçelerde DEVA ile konuşmak, yoksa bunun artısı ne olur, eksisi ne olur? Ne teklif edeceğiz? Sadece belediye meclis üyeliği teklif ederek bir yol alabilir miyiz? Yerelde olgunlaşan şeyler olabilir.”

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...