Tgrt Haber

Özgür Özel'den sokak hayvanları düzenlemesiyle ilgili açıklama: AYM hızla iptal kararı verecektir!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
09 Ağustos 2024 15:35 - Güncelleme : 09 Ağustos 2024 15:36
Özgür Özel'den sokak hayvanları düzenlemesiyle ilgili açıklama: AYM hızla iptal kararı verecektir!

CHP lideri Özgür Özel, sosyal medyadan geçtiğimiz günlerde Meclis'ten geçen sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, Anayasa Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma talebini de içeren başvuruyu bu hafta yapacaklarını belirtti.

Sokak hayvanları​ düzenlemesi Resmi Gazete​'de yayımlandı. Kararla birlikte; sahipsiz hayvanlar belediyeler​ tarafından toplanıp bakımevlerine alınacak.

Rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar bu yerlerde barındırılacak. Ancak kuduz veya başka bir kronik hastalığı olan, saldırgan davranışlar sergileyen, kontrol edilemeyen köpeklere veteriner tarafından ötanazi uygulanmasına karar verilebilecek.

CHP lideri Özgür Özel de sosyal medya hesabından sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin bir paylaşım yaptı. Hukukçuların 180 sayfalık çok kapsamlı itiraz dilekçesine son şeklini verdiğini aktaran Özel, Anayasa Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma talebini de içeren başvuruyu bu hafta yapacaklarını aktardı.

"AYM'NİN HIZLA İPTAL KARARI VERECEĞİNE İNANIYORUM"

Özel paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Tüm itirazlara ve mücadeleye rağmen katliam yasası Meclis’ten geçmişti. Hukukçularımız ve grubumuz 180 sayfalık çok kapsamlı itiraz dilekçemize son şeklini veriyor. Anayasa Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma talebimizi de içeren başvurumuzu bu hafta yapacağız.

AYM’nin hızla iptal kararı vereceğine inanıyorum. O tarihe kadar tüm siyasi partilerden belediye başkanlarını bu yasanın katliamla ilgili hükümlerini uygulamamaya davet ediyorum. Aksi, vicdanen olduğu kadar hukuken de sorumluluk doğuracaktır"

 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...