Tgrt Haber

Özgür Özel'in 'Genel Başkanlık' sinyaline CHP'den dikkat çeken yorum!

Editör: Şule Altınel / Kaynak: AA, TGRT Haber
12 Haziran 2023 17:35 - Güncelleme : 12 Haziran 2023 17:43
Özgür Özel'in 'Genel Başkanlık' sinyaline CHP'den dikkat çeken yorum!

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, 'Sorumluluk almaktan kaçmayacağım' diyerek yeşil ışık yaktığı CHP Genel Başkanlığı için partiden dikkat çeken yorum geldi.

Seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın kazanması, Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) taşları yerinden oynattı. CHP​ Grup Başkanı Özgür Özel, "CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?" sorusuna, "Sorumluluk almaktan kaçmayacağım" diye verdiği cevap parti içinde hareketliliğe sebep oldu. Özgür Özel cephesinden gelen bu açıklama sonrası gözler CHP'den yapılacak açıklamaya çevrildi.

"GENEL BAŞKANIMIZ DEĞİŞİMİ YAPMIŞTIR"

Partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası basın mensuplarının karşısına geçen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, konuyla ilgili dikkat çeken bir çıkışa imza attı. Öztrak açıklamasında "CHP'de değişimin nasıl gerçekleşeceği bellidir. Bu partinin 100 yıllık geçmişine, güçlü kurumsal yapısına ve mevzuata göre bu süreç gerçekleşir. Genel Başkanımız kendi iradesi dahilinde gerçekleştireceği değişimi yapmış, MYK'sını değiştirmiştir. Yeni MYK da ilk toplantısında kongre takvimini başlatarak örgütlerde değişimin önünü açmıştır. Bundan sonraki süreci süreci üyeler, il ve ilçe kurultay delegeleri belirleyecektir. Kurultay iradesinin en sağlıklı biçimde oluşması için herkes elinden geleni yapacaktır, yapmalıdır" ifadelerine yer verdi.

Özgür Özel'in 'Genel Başkanlık' sinyaline CHP'den dikkat çeken yorum!

ÖZEL'E PARTİ İÇİNDEN DESTEK

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır​ ise, Özel'e destek veren açıklamada bulundu. Başarır, "Partimizin grup başkanı, uzun süre grup başkanvekilliği yapan bir ismin sorumluluk almak istemesi gayet normal, gayet yerindedir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA, TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...