Tgrt Haber

Özgür Özel'in listesine muhalif darbe! Kılıçdaroğlu'na yakın 9 isim Parti Meclisi'nde

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Sabah
07 Kasım 2023 11:06 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 12:05
Özgür Özel'in listesine muhalif darbe! Kılıçdaroğlu'na yakın 9 isim Parti Meclisi'nde

CHP'de başkanlık koltuğuna oturan Özgür Özel Parti Meclisi'nde gedik verdi. Kılıçdaroğlu yanlısı gelenekçi 9 kişilik grup listeye girerek muhalif cephe oluşturdu. 

CHP​'de 38. Olağan Kurultay kapsamında cumartesi günü yapılan genel başkanlık seçiminde 13 yılı aşkın Kemal Kılıçdaroğlu​ dönemi sona ermiş, partinin dümeni Özgür Özel'e emanet edilmişti.

Seçimin ardından parti için mücadele açısından büyük önem taşıyan Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri ise pazar gününden pazartesiye sarkarken 60 kişilik yeni liste belinlenmişti.

Kılıçdaroğlu'nu destekleyen geenekçilerle, Özgür Özel'i partinin başına geçiren yenilikçiler arasında büyük çekişmeye sahne olan PM seçiminde ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

İMAMOĞLU DESTEKÇİLERİ DE LİSTEDE

Sabah'ın haberine göre PM ve YDK seçimlerinde muhalif kanattan 9 kişilik bir grup kendilerine listede yer buldu.

Haberde yer alan bilgilere göre CHP genel başkanlık seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Mehmet Tüm, Koza Yardımcı, Saniye Barut, Semra Dinçer, Ali Haydar Hakverdi, Aylin Nazlıaka, Müslim Sarı ve Orhan Sarıbal PM'ye giren 8 kişilik "Denge ve Denetleme" grubunu oluşturdu.

Bağımsız aday Deniz Yavuz Yılmaz ile birlikte Özel'in listesini delen üyelerin sayısı 9'a yükseldi. Söz konusu grubun oluşturalması görevini ise Kılıçdaroğlu destekçisi Oğuz Kaan Salıcı ile Canan Kaftancıoğlu'nun üstlendiği belirtildi.

Diğer yandan Özel'in listesi üzerinden PM'ye giren birçok partilinin de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu​'na yakın isimlerden oluştuğu iddia edildi. Bu durumun "Değişimci" grubun içinde ilerleyen süreçte "Özel'ciler" ve "İmamoğlu'cular" şeklinde iki oluşuma çanak tutabileceğinin kulislere yansıdığı öne sürüldü.

TANRIKULU LİSTE DIŞI

Bu arada PM seçimlerinde dikkatlerin üzerine toplandığı Sezgin Tanrıkulu ise büayük hüsran yaşadı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Türk askerine yönelttiği iftira içerikli sözlerle zaman zaman büyük tepki çeken Tanrıkulu, buna rağmen Özel'in "A Takımı"na dahil edilmişti.

Ancak Tanrıkulu, PM seçimlerinde yeterli oyu alamayıp saf dışı kaldı. Buna karşın yedek üyeler arasında kendisine yer bulmayı bildi.

Kaynak: Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...