Tgrt Haber

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Türkiye'yi en büyük 10 ekonomiden biri yapacağız

09 May 2022 21:10 - Güncelleme : 09 May 2022 21:24
CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Türkiye'yi en büyük 10 ekonomiden biri yapacağız

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'yi ilk 10 ekonomiden biri haline getireceklerini söyledi. Bunu başaracaklarını vurgulayan Öztrak, hedeflerini nasıl yapacaklarını tek tek anlattı.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hükümetin ekonomi politiklarını eleştiren Öztrak, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinin arasına sokacaklarını söyledi. 

"KİMSE AÇ VE AÇIKTA KALMAYACAK"

Belirledikleri hedefi başarıyla gerçekleştireceklerini söyleyen Öztrak, nasıl yapacaklarını tek tek anlattı. Öztrak, "Üreteceğiz, kazanacağız, hakça paylaşacağız. Kimse aç ve açıkta kalmayacak. Hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmeyecek. Doğamıza denizimze gözümüz gibi bakacağız" ifadelerini kullandı.

"MERKEZ BANKASI'NA MÜDAHALE ETMEYECEĞİZ"

Enflasyonun bitirilmesi için atacakları adımı açıklayan Öztrak, "Merkez Bankası'nın başına derhal liyakatli birisini atayacağız. Bankaya asla müdahale etmeyeceğiz" dedi.

Yolszuluk yapanların, yetim hakkı yiyenlerin devlet yönetiminden uzaklaştırılacağını belirten Öztrak, stratejik planlama teşkilatını hızla kuracaklarını söyledi. 

"VARLIK FONUNU DERHAL KALDIRACAĞIZ"

Öztrak konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Ekonominin gerçek fotoğrafı çekilcek ve çözüm buralardan hızla çıkacak. Kamu-özel işbirliğinde döviz ile belirlenen garantileri ivedilikle TL'ye çevireceğiz. Dünya standartlarında bir kamu ihale yasası çıkaracağız. Varlık fonunu derhal kaldıracağız"

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...