Tgrt Haber

Resmi Gazete'de yayımlandı: Yerel seçim tarihi belli oldu 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
01 Ekim 2023 01:04 - Güncelleme : 01 Ekim 2023 01:53
Resmi Gazete'de yayımlandı: Yerel seçim tarihi belli oldu 

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre yerel seçimler 31 Mart 2024'te yapılacak. Seçim takvimi ise yeni yıl ile birlikte başlayacak.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yerel seçimlerin başlangıcını 1 Ocak olarak belirlediği seçim takvimi Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Seçim takvimine göre yerel seçim​, mart ayının son pazar günü olan 31 Mart 2024​ günü gerçekleştirilecek.  

Seçmen kütüklerinin güncellenmesine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Seçmen kütüğü güncellemeleri, 1 Ekim tarihinden YSK​ tarafından belirlenecek seçim takvimi başlangıç tarihine kadar yapılabilecek.

OY KULLANMAK İÇİN ADRES BİLDİRİMİ

YSK, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler 11 il için de kolaylık sağlayacak. Bu durumdaki seçmenlerin daha rahat oy kullanabilmesi için milletvekili genel seçimindeki gibi yeni uygulamaları devreye sokacak. Deprem bölgesindeki seçmenlerin rahatça adres taşıma işlemlerini gerçekleştirmesi sağlanacak. 

ADRES DEĞİŞİKLİKLERİ E-DEVLET'TEN YAPILACAK 

Adres değişikliği​ bildirimi e-Devlet uygulamasından veya nüfus müdürlükleri üzerinden yapılıyor. İkamet adresi değişenlerin 31 Mart'ta oy kullanabilmeleri için adres bildirimlerini yapmaları gerekiyor. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...