Tgrt Haber

Rize'de toplu istifa depremi! 100 üye İYİ Parti'den ayrıldı!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
02 Şubat 2024 21:20 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 21:43

Yerel seçim kararı sonrası istifa furyasının estiği İYİ Parti'de bu kez haber Rize'den geldi. İYİ Parti'nin eski Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık, 100 üye ile birlikte partiden ayrıldıklarını açıkladı. 200'e yakın partilinin de istifa etmesi bekleniyor. 

Yerel seçimlere 'tek başına' girme kararı alan İYİ Parti​'de üst düzey istifaların yanı sıra il, ilçe ve beldelerde de toplu istifa​ haberleri gelmeye devam ediyor. 

İYİ Parti'nin eski Rize​ İl Başkanı Ayşegül Özyanık'ın da içinde olduğu 100 partili istifa ettiklerini duyurdu. 

Özyanık, Bir restoranda düzenlenen toplantının ardından sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımla ilgili disipline sevk edilerek savunmalarının istendiğini söyledi. 

"CANLA BAŞLA ÇALIŞTIM"

Rize'de İYİ Parti teşkilatının kurulmasında önemli roller üstlendiklerini söyleyen Özyanık, "Arkadaşlarım, 2018'de hangi koşul ve şartlarda il başkanlığı görevini aldığımı ve neler yaptığımızı biliyorlar. En son 30 Ocak 2023'te başkanlık görevini hamileliğimden ötürü bırakmıştım. Hiçbir sıfatım olmamasına rağmen ülkemin ve hepimizin çocuğunun geleceği için canla başla elimden geldiğince çalıştım" dedi. 

Rize'de toplu istifa depremi! 100 üye İYİ Parti'den ayrıldı! - 1. Resim

"BENİM İÇİN ÜZÜCÜ BİR AÇIKLAMA"

Özyanık, yaşanan gelişmelerden dolayı üzgün olduklarını ve partiden 100 üyenin ayrıldığını belirterek, "Gelmiş olduğumuz süreçte maalesef üzülerek söylüyorum siyaset yapma imkanım veya düşüncelerimi, fikirlerimi demokrasi içerisinde söyleme imkanım olmadığı için İYİ Parti'den istifa ettim. Bu benim için üzücü bir açıklama, bunu söylerken içim kan ağlıyor" diye konuştu. 

Rize'de toplu istifa depremi! 100 üye İYİ Parti'den ayrıldı! - 2. Resim

"200 İSTİFA DAHA GELİYOR"

Özyanık, Rize'de parti üyesi 200'e yakın kişinin istifa edeceğini kendisine ilettiğini de ileri sürdü. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...