Tgrt Haber

S-300 meselesi NATO yolunda! Yunan gazeteleri yandı: İpler Ankara'nın elinde

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Kathimerini, Ta Nea
01 Eylül 2022 11:34 - Güncelleme : 01 Eylül 2022 12:18
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri Yunan basınında manşete taşındı.

Uzun bir süredir Türkiye ile ilgili her türlü karalama kampanyasına imza atan Yunanistan’ın son olarak Türk jetlerine S-300 ile radar kilidi atmasıyla yükselen gerginlik devam ediyor. Yunanistan’ın bu çirkin hamlesinden sonra Türkiye harekete geçti. Yunan basını Başkan Erdoğan'ın "Yunanistan Ege'de sadece bir maşa" sözlerini gündemine taşıyarak “İpleri Ankara elinde tutuyor” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri Yunan basınında manşete taşındı.

ABD’den aldığı silah gücüyle Türkiye’ye karşı fütursuzca hamleler yapan Yunanistan​, son olarak geçtiğimiz günlerde Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu gerçekleştiren Türk jetlerine S-300​ ile radar kilidi atmıştı. İki ülke arasındaki gerginliği daha da tırmandıran bu gelişme sonrası Türkiye​ harekete geçti. Türkiye Atina’nın Rusya’dan aldığı S-300 saldırganlığının hesabını sormak için NATO​ ve BM​'ye gitme kararı aldı. Yunanistan’ın bu düşmanca tavrını Rusya’dan aldığı Girit'teki S-300 sistemini aktif kullandığını da deşifre etti.

NATO ülkesi olan Yunanistan gelen tepkiler nedeniyle S-300’leri kullanmadığını iddia etmişti.

Yunan basını durumu ve Başkan Erdoğan'ın "Yunanistan Ege'de sadece bir maşa" sözlerini gündemine taşıyarak duyurdu. Ankara, NATO ve Birleşmiş Milletler (BM) düzeyinde konuyu dünya gündemine taşıyacak. Milli Savunma Bakanlığı da Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu gerçekleştiren Türk F-16'larına, Yunanistan'ın envanterindeki Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi ile yaptığı tacizin radar kayıtlarını, NATO Genel Sekreterliği ve ittifak üyesi ülkelerin savunma bakanlıklarına göndermeye hazırlanıyor.

YUNANİSTAN'DAN İNKAR POLİTİKASI 

S-300 sistemine ait hedef takip ve füze güdüm radarı Rodos Adası batısında 10 bin feet irtifada görev uçuşundaki F-16'ya yerden havaya füze kilidi attı. Yunan askeri yetkilileri ise NATO angajman kurallarında "düşmanca hareket" olarak nitelendirilen söz konusu davranışı inkâr yolunu seçti. To Vima gazetesi 'İpleri Ankara elinde tutuyor!' başlıklı haberinde Başkan Erdoğan'ın "Dün de ülkemize ve milletimize karşı husumetini ipini elinde tuttuğu kukla vasıtasıyla sergileyenler vardı, bugün de aynı yöntemi sergileyenler var. Ege'de her fırsatta tacizleri ve terbiyesizlikle huzursuzluk çıkaranların sadece maşa olduğunu, asıl mücadeleyi arkasındakilerin verdiğini biliyoruz" sözlerini manşetine taşıdı.

 

S-300 meselesi NATO yolunda! Yunan gazeteleri yandı: İpler Ankara'nın elinde

ERDOĞAN’IN ‘YUNANİSTAN MAŞA’ SÖZLERİ MANŞETLERDE 

Kathimerini'de yer alan haberde ise Başkan Erdoğan'ın "Yunanistan huzursuzluk çıkaran bir maşa" sözlerini manşetine taşıdı. Yunan Savunma Bakanlığı kaynaklı askeri kaynaklar "Türk medyasında değinilen gün ve saate S-300 füze sisteminin aktif olmadığını ve söz konusu günde herhangi bir NATO tatbikatının da yapılmadığını" iddiaları ise Yunan basınının üzerinde durduğu nokta olmaya devam ediyor.

GAZETE GİZLİ TRANSFERİ DE ANLATTI 

Ta Nea gazetesi S-300'lerin döneminde çok büyük başarı gösterdiği için Türkiye'nin tepkisine neden olduğunu iddia etti. Ardından da ABD'nin 'arzusu' ile Yunan ve Kıbrıs Rum kesiminin onayıyla S-300'ler Girit'e nakledildiğini yazdı. S-300'ün ilk denemelerinde mermilerin henüz atış güvenliğinin olmadığını ifade eden gazete, atışa daha sonra iki Rus teknisyenin onay verdiğini söyledi. 

S-300 meselesi NATO yolunda! Yunan gazeteleri yandı: İpler Ankara'nın elinde

1999 yılından beri planın işlendiğini ifade eden gazete aynı zamanda Türkiye'nin F-16'lar ile durumun fotoğraflarını çekmeye çalıştığını iddia etti. Ancak Rusya'nın kendilerine yardım ederek transferi gizemli koşullar altında gerçekleştirdiklerini söylediler.

Kaynak: Kathimerini, Ta Nea

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
DELİ İBRAHİM 21 Aralık 2022 20:59

YA BİZ DERDİMİZİ ANLATAMIYORUZ YADA KİMSE ANLAMAK İSTEMİYOR DEVAMLI AYNI HİKAYE NATOYA DİREK UYARI YAPILIP AYNI TEKRAR YUNAN YAPARSA NATO OLARAK KARŞI FÜZE ATIŞI YAPACAĞIZ DEMESİ YETERLİ

Sonraki Haber Yükleniyor...