Tgrt Haber

Sadullah Ergin 'itirazlarımız sürüyor'

03 Nisan 2014 21:37 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:17
Sadullah Ergin 'itirazlarımız sürüyor'

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Reyhanlı Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Şanverdi'yi tebrik etmek için Reyhanlı'ya geldi. Ergin, Belediye binası önünde partililer tarafından karşılandı.

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin Reyhanlı Belediye binasında yaptığı konuşmasında, "Reyhanlı son bir yıldır esas itibariyle 3.5 yıldır büyük sıkıntılara göğüs gerdi. Komşumuzda yaşanan vahşetin, insanlık dramının sonuçlarını Reyhanlı'mız da maalesef büyük ölçüde yaşadı. Reyhanlı'nın kendisi çok ağır saldırılara maruz kaldı. Cilvegözü ve Reyhanlı'daki 2 ayrı patlama ile toplam 3 patlamada 67 vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi. "Reyhanlı'da bu vahşete imza atanlar, o tetiği çeken katil eller, insanlıktan nasibini almamış kişiler şuanda yargı önünde hesap veriyor" diyen Ergin, faillerin bir kısmı yakalandı. Adana'daki mahkemelerde yargılamaları devam ediyor. Reyhanlı yaşadığı travmaları kısa sürede atlattı" diye konuştu. Yerel seçimlere değinen Ergin, "30 Mart seçimlerinde Reyhanlı'mız, 10 yıldır kendisine hizmet eden belediye başkanını 3. kez yetkilendirdi ve Reyhanlı'mıza 5 yıl daha hizmet etmek için Hüseyin Şanverdi kardeşimize yetki verdi. Esas itibarı ile 30 Mart seçimlerinde AK parti büyük bir destan yazdı. Kurulalı 13 yıl oldu AK Parti, girmiş olduğumuz seçimler içinde yerel seçimlerde en yüksek oyu 30 Mart'ta aldık" dedi. "Şuan itibarıyla 3 bin 800 oy CHP önde gözüküyor" diyen Ergin, Tabii ki bu sandık sonuçlarına hukuki zemin üzerinde hukukçularımız gerekli itirazları yaptılar" dedi. Yola çıkarken 15 ilçenin 12 tanesini alabileceğini söylediklerini belirten Ergin, "Bugün itibari ile 11 ilçeyi kazandık. Seçim kurullarının karar alma süreci işliyor, oradan çıkan neticeyi hep beraberce göreceğiz ve Hatay halkının iradesine saygı göstereceğiz. 2009 seçimlerinde Hatay'da yüzde 32,3 oranında oy alan AK Parti'nin 30 Mart'ta oyu yüzde 40,4'e yükseldi. Hatay oylarını 8.1 puan arttırdı. İskenderun 1968 yılından buyana, Ankara'daki hükümetine muhalif kalmakla meşhur ilçemiz, bu geleneği de yıktık, 1968 yılından buyana ilk kez iktidar partisi ile aynı oldu hayırlı olsun" dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...