Tgrt Haber

Bakan Koca sağlık çalışanlara yönelik düzenleme için Tıp Bayramı'nı işaret etti

09 Mart 2022 12:14 - Güncelleme : 09 Mart 2022 12:51
Bakan Koca sağlık çalışanlara yönelik düzenleme için Tıp Bayramı'nı işaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye’de kadın muhtarlara seslendiği konuşmasında doktorların yurtdışına gitmesine tepki göstermesi sonrası Bakan Koca’dan açıklama geldi. Sağlık Bakanı Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında hassasiyete dikkat çektiğini belirterek, “Hekimler başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının haklarını en iyi teslim edecek olanda kendileridir. 14 Mart Tıp Bayramı’nı nasıl kutlanacağını hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasıyla Külliye’de kadın muhtarlarla bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, doktorların yurtdışına gitmesine de tepki gösterdi.

"GİDİYORLARSA GİTSİNLER"

Erdoğan, “Hatalarımız olabilir. Bu devasa şehir hastanelerini yapanlar kim? Adeta ülkemizde hastanesi olmayan ilimiz, ilçemiz var mı? Bunları takip eden birisiyim. 'Doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlar.' Bu hastaneleri inşa eden biziz. Bu doktorları okutan, yetiştiren bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi, maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Ama şimdi az para veriyormuşuz. En az alan 8-9 bin en yüksek alan 25 bin. Özel sektör daha çok para verdikleri için kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum; varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri davet eder, istihdam ederiz. Buralar boş kalmaz. Asistan doktorlarımızla devam ederiz. Buralar boş kalmayacak” ifadelerini kullanmıştı.

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doktorlara yönelik sözleri kısa sürede gündem olurken Bakan Koca’dan açıklama geldi. Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında hassasiyetlerini ifade ettiğini söyledi. Sağlıkçılara yönelik çalışmalara dikkat çeken Bakan Koca, “Maliye Bakanımız bizleri bu konular ile görevlendirdi. Çalışmalarda önemli mesafe kaydedildi ve son noktaya gelindi. Yakında Cumhurbaşkanına arz edeceğiz. Hekimler başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının haklarını en iyi teslim edecek olan kendileri. 14 Mart Tıp Bayramını nasıl kutlanacağını hep birlikte görelim” ifadelerini kullandı.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...