Tgrt Haber

Sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifinde yeni gelişme: Ötanazi ibaresi metinden çıkarıldı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com
22 Temmuz 2024 23:24 - Güncelleme : 23 Temmuz 2024 06:04
Sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifinde yeni gelişme: Ötanazi ibaresi metinden çıkarıldı

Meclis Tarım Komisyonu’nda görüşmeleri devam eden sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifinin “Ötanazi" maddesinde revizyona gidildi. “Ötanazi” konusunda “Veterinerlik Hizmetleri Kanunu’nun 9. Maddesi'nin 3. Fıkrası” uygulanacağı hüküm altına alındı.

Sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifinde yeni bir gelişme yaşandı. Sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifinin, hasta ve saldırgan olan sokak köpeklerinin öldürülmesini içeren yasa teklifi komisyonda kabul edilirken, 5. maddede yer alan 'ötanazi' düzenlemesinde önergeyle değişiklik yapıldı. 

Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda sürüyor. Görüşmelerde AK Parti tarafından verilen değişiklik önergesiyle kanun teklifinin 5. maddesinde yer alan “ötanazi” ibaresi metinden çıkarıldı.

Kanun teklifinin 13'ncü maddesinin birinci fıkrasından önce gelmek üzere, 'Bakımevlerine alınan köpeklerden insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olanlarına 'Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 9'ncu maddesinin 3'ncü fıkrasında belirtilen tedbir uygulanır' ibareleri eklendi.

Sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifinde yeni gelişme: Ötenazi ibaresi metinden çıkarıldı - 1. Resim

"VETERİNER HEKİM GÖZETİMİNDE YAPILIR"

Atıf yapılan kanun ise şöyle:

"Hayvanlara ötanazi yapmak yasaktır. Ancak, hayvanlara acı ve ıstırap çektiren veya iyileşme durumu bulunmayan hastalık durumlarında, akut bulaşıcı bir hayvan hastalığının önlenmesi ya da eradikasyonu amacıyla veya insan sağlığı için risk oluşturan durumlarda, davranışları insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen durumlarda, veteriner hekim tarafından ötenazi yapılmasına karar verilebilir. Ötanazi işlemi veteriner hekim tarafından veya veteriner hekim gözetiminde yapılır."

5. maddesi kabul edilen yasa teklifinin diğer maddeleri görüşülmeye devam ediyor.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
kıyamete beş Var23 Temmuz 2024 00:11

sonuç ne ? köpek sorunu çözülür mü böyle...Dün kadının biri daha hastanelik oldu....

Sonraki Haber Yükleniyor...