Tgrt Haber

Şam'la 2. görüşme olacak mı? Bakan Çavuşoğlu'ndan açıklama geldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
31 Aralık 2022 17:00 - Güncelleme : 31 Aralık 2022 17:38

Son dakika haberi: Şam'la 2. görüşme olacak mı? Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Dışişleri bakanları Ocak'ın ikinci yarısında görüşebilir" dedi. Çavuşoğlu ayrıca görüşmenin Moskova'da olabileceğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan, geçtiğimiz günlerde Rusya​'da Suriye​ Milli Savunma Bakanı ve heyetiyle görüşmüştü. 11 yıl sonra gerçekleştirilen bu görüşme büyük yankı uyandırdı. Üçlü formatta gerçekleşen görüşmede Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu​ da yer alırken Bakan Akar kritik zirve için “Suriye ve bölgedeki durumun bir an önce olumlu yönde gelişmesi, sulhun, sükunun, istikrarın sağlanması için neler yapılabileceğini görüştük" ifadelerini kullanmıştı. 

SURİYE REJİMİ GÖRÜŞMEDEN MEMNUN

11 yıl sonra gerçekleştirilen görüşmeye Suriye rejiminin olumlu baktığı öğrenilirken, haber ajansı Sana’nın aktardığı Savunma Bakanlığı açıklamasında, iki ülke arasında “birden fazla konunun görüşüldüğü” belirtilmişti.

'HAZIRLIĞINI İYİ YAPMALIYIZ'

Görüşmenin ardından 'Suriye ile ikinci kez temas kurulacak mı?' sorusu gündemdeki yerini almıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.  Çavuşoğlu, Lavrov'a ''Hazırlığını iyi yapalım, ne zaman hazırsak o zaman gerçeklikleştirelim'' dediklerini aktardı.

Çavuşoğlu, görüşmenin Ocak ayının ikinci yarısında, üçüncü bir ülkede de olabileceğini dile getirdi.  Çavuşoğlu, ''Önce teknik, sonra askeri düzeyde toplandık, şimdi siyasi düzeyde. İleride daha üst düzeyde olur mu olmaz mı onun çalışmasını yapacağız '' ifadelerini kullandı.

BREZİLYA'DA ÖNEMLİ TEMASLAR

Brezilya temaslarına ilişkin de bilgi veren Bakan Çavuşoğlu, Brezilya'nın yeni Dışişleri Bakanı, ile Gabon Michael Moussa Adamo ve Guetemala Dışişleri Bakanı Mario Adolfo Bucaro Flores ile görüşeceğini söyledi. Çavuşoğlu, Pazar günü de Almanya Cumhurbaşkanı Walter Steinmeier ve Ukrayna Başbakan yardımcısı Yullya Sviderenko ile görüşeceğini dile getirdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...