Tgrt Haber

Sandık birleştirme bu hafta karara bağlanacak

29 Eylül 2015 11:49
Sandık birleştirme bu hafta karara bağlanacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bazı yerlerde sandık kurulmamasına ilişkin kararlarla ilgili başvuru ve itirazları, bu hafta içinde yapacağı toplantıda ele alacak.

Şırnak, Hakkâri ve Bitlis’in aralarında yer aldığı bazı illerde ilçe seçim kurulları, kimi yerlerde sandık kurulmamasını kararlaştırmıştı. Bu karara gerekçe olarak, “Artan terör olayları, sandık kurulları ile vatandaşların can güvenliği ve sandık güvenliği” gösterilmişti. Bu kararların tamamına HDP itiraz etti.
Yine bu bölgelerde bazı illerin seçim kurulları sandıkların merkezi noktalardaki sandıklarla birleştirilmesi, valilikler veya kaymakamlıklar ise “vatandaşların oylarını daha güvenli noktalarda kullanmaları için sandıkların taşınması” talebiyle YSK’ya başvurdu. YSK’nın toplantıda sandık birleştirme veya taşıma talepleri ile ilgili genel bir ilke kararı alabileceği ifade ediliyor. (Habertürk)

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...