Tgrt Haber

Seccadeye ayakkabıyla basan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama: Çok üzgünüm

01 Nisan 2023 12:07 - Güncelleme : 01 Nisan 2023 12:27
Seccadeye ayakkabıyla basan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama: Çok üzgünüm

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ayakkabısıyla seccadeye basıp poz verdiği anlara tepkiler çığ gibi... Kılıçdaroğlu konuya ilişkin ilk kez açıklama yaptı, ''Çok üzgünüm...'' diyerek Twitter'dan paylaşımda bulundu.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçaroğlu, katıldığı bir iftar​ programında verdiği poz ile tepkilerin hedefi oldu. Kılıçdaroğlu, fotoğraf​ için poz verirken seccadeye ayakkabısıyla bastı. Kısa sürede sosyal medyada yayılan fotoğraf infiale neden oldu. Fotoğrafa ve Kılıçdaroğluna gelen tepkiler çığ gibi büyürken ilk açıklama geldi.

Seccadeye ayakkabıyla basan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama: Çok üzgünüm

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamada bulunarak 'Çok üzgün' olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları yazdı:

"Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum." 

Seccadeye ayakkabıyla basan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama: Çok üzgünüm

CHP​'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP'nin açıklamasında ise sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Canan Kaftancıoğlu ile birlikte katıldığı kalabalık bir iftar buluşmasının ardından çekildiği ifade edildi. Açıklamada, "Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir. Bu tür durumlara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen Sayın Genel Başkanımız ve İl Başkanımızın, ortaya çıkan bu talihsiz durum nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtmek isteriz." denildi.

HAMZA DAĞ'DAN TEPKİ

Tepki çeken fotoğrafla ilgili paylaşım yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Ayakkabınız ile bastığınız yer, Müslümanların secde ederken kullandığı seccadedir. Kılılıçdaroğlu" diyerek eleştirdi. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kadir tosun 1 Nisan 2023 12:44

Ayağının basdığı yeri göremiyene ülke nasıl teslim edilebilir

Sonraki Haber Yükleniyor...