Tgrt Haber

Seçim barajının düşürülmesi gündemde

12 Aralık 2015 16:06
Seçim barajının düşürülmesi gündemde

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı Eylem Planı'nda yüzde 10'luk seçim barajının düşürülmesi yer alıyor. Düzenleme için son tarih olarak 21 Aralık 2016 belirlenirken, barajın yüzde 7'ye çekilmesi gündemde.

Eylem Planı'nda yüzde 10'luk seçim barajıyla ilgili düzenlemeye gidileceği belirtildi. Düzenleme, 2016 Eylem Planı'nın 1 yıl içindeki hedefleri arasına alındı. Düzenleme için son tarih de 21 Aralık 2016 olarak verildi. Hürriyet'in haberine göre; kulislerde, yönetimde istikrarın korunabilmesi için barajda ciddi bir düşüşe sıcak bakılmadığı, diğer partilerle de yapılacak görüşmelere göre barajın yüzde 7 çizgisine çekilebileceğinden söz ediliyor.
Baraj konusundaki son kararı parti yönetiminin vereceği belirtiliyor. 'Başkanlık sistemi' tartışmalarının da bu konuda etkili olabileceği konuşuluyor. AK Parti'nin iki yıl önce gündeme taşıdığı 3 seçenekli önerisinin de güncellenerek yeniden tartışmaya açılabileceğine dikkat çekiliyor. AK Parti mevcut sistemde yüzde 10 barajını korurken, yüzde 5 barajlı daraltılmış bölge ve barajsız dar bölge sistemleri önerisinde bulunmuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...