Tgrt Haber

Seçim sonucunu gençler belirleyecek! 6 milyon genci kazanma yarışı başladı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
16 Eylül 2022 06:39 - Güncelleme : 16 Eylül 2022 06:44
Seçim sonucunu gençler belirleyecek! 6 milyon genci kazanma yarışı başladı

Gerek iktidar gerek ise muhalefetin gözü gençlerin oylara çevrildi. Yaklaşık 6 milyon gencin oylarına talip olan AK Parti, TOKİ’den gençlere ayrılan özel kontenjan ile ev fırsatı, yurtlara zam yapmadı ve KYK faizini sildi. CHP ise ilk cep telefonu, ilk oyun konsolu ve ilk araç alımında ÖTV indirimi vadetti.

2023 yılının Haziran ayında yapılması planlanan seçimlere 9 ay gibi kısa bir süre kaldı. Siyasi partiler miting ve çalışmalarına devam ederken ilk defa oy kullanacak olan 6 milyon gence odaklanılmış durumda. Her parti gençlerin kendilerine oy vermesi için harekete geçerken beklenti ve eğilimlerini tespit etmeye yönelik ise çalışma başlattı.

AK PARTİ​ ÇALIŞMA BAŞLATTI

İlk defa oy kullanacak seçmenin yoğunlaştığı ilçelerde çalışmalarını arttıran AK Parti, nüfusu 100 binin üzerindeki ilçeler için özel program yaptı. Bunun yanı sıra “Kampüse hoş geldin” kampanyası ile 207 üniversite önünde stant açan ve lise son sınıf öğrencileri için ev ziyaretleri yapmayı planlayan AK Parti, Haziran 2023 seçimlerine kadar en az 10 gençlik buluşması yapmayı hedefliyor.

GENÇLERE YÖNELİK PROJELER

Ayrıca hükümetin gençlere yönelik açıkladığı TOKİ’den  uygun fiyata sosyal konut hamlesi, yurt fiyatlarına zam yapılmaması, KYK borçlarının faizinin silinmesi ve yaz boyunca KYK yurtlarının gençlere ücretsiz sunulması bunlardan birkaçı.

CHP’NİN VAADLERİ DE BELLİ OLDU

CHPise gençlere ilk cep telefonu, ilk oyun konsolu ve ilk araç alımında ÖTV indirimi vaat ediyor. Ayrıca, üniversiteye kayıt yaptıran 18 yaş üstü her gence kültür sanat etkinliklerinde kullanılabileceği 1000 TL bakiyeli kart vaadinde bulunuyor. Pasaport çıkartma işlemi ya da yurt dışına çıkış harcının da alınmayacağı belirtiyor

Kaynak: Türkiye Gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...