Tgrt Haber

Sefer Üstün, 'EMASYA'ya yeniden dönmemiz mümkün değil'

01 Mart 2016 09:06
Sefer Üstün, 'EMASYA'ya yeniden dönmemiz mümkün değil'

Terör örgütünün, bazı ilçelerdeki girişimleri EMASYA tartışması başlattı. Askere müdahale imkanını veren sistem için hükümetin tavrı net: Kesinlikle 1990'lara ve o dönemin hukuk düzenine dönmemiz mümkün değil.

Terör örgütünün bazı ilçelerdeki girişimleriyle başlayan “EMASYA” tartışması için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, “Biz, hiçbir zaman 1990’lara ve o dönemin hukuk düzenine dönmek istemiyoruz. EMASYA Protokolü’nün geri gelmesi mümkün değil” dedi.

Yoğun tartışılmıştı

Bir dönem, “toplumsal olaylarda askere doğrudan müdahale yetkisi vermesi” dolayısıyla yoğun olarak tartışılan ve 2010’da kaldırılan EMASYA protokolüne geri dönülecek iddialara yanıt veren Üstün, şu değerlendirmeleri yaptı: Terörle mücadele kapsamında hukuksal süreç zaten işliyor.

Valilerin hakkı var

Yasalar, valilerin ihtiyaç duyduklarında İller İdaresi Kanunu’na göre askeri birliklerden istedikleri zaman istifade etme hakkını veriyor. Ancak terörle mücadeleye ilişkin daha etkin bir takım talepler varsa bunlar demokratik kurallar çerçevesinde, gözden geçirilebilir.

Darbeler yüzünden geri kaldık

Türkiye, hep potansiyel güç ve ivme kazandığı dönemlerde birtakım aktörlerin devreye girmesiyle darbelere muhatap bırakıldı. Türkiye, Cumhuriyet döneminde savaş görmemesine rağmen bir Almanya, bir Fransa olamaması, beş yılda bir muhtıra, on yılda bir darbelerin devreye girmesi sebebiyledir. İrticayı öne sürerek darbe yapanlar Türkiye’nin geri kalmasına sebep olmuşlardır.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...