Tgrt Haber

Selahattin Demirtaş'ın eşinden adaylık itirafı: 3 defa istedi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
05 Haziran 2023 21:05 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 21:08
Selahattin Demirtaş'ın eşinden adaylık itirafı: 3 defa istedi 

Aktif siyaseti bıraktığını açıklayan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'tan HDP'deki iç karışıklığı gözler önüne seren bir açıklama geldi. Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş'ın en az üç kez cumhurbaşkanı adayı olmak için talepte bulunduğunu ve bu taleplerin HDP Genel Merkezi tarafından kabul görmediğini söyledi. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu​'nu destekleme kararı almış olan HDP​'de sular durulmuyor. HDP'nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş​, aktif siyaset hayatını bıraktığını açıklarken T24'e konuşan eşi Başak Demirtaş'dan yeni bir açıklama geldi. 

"3 KEZ TALEPTE BULUNDU"

"Cumhurbaşkanı​ adayı olmak istedim, kabul edilmedi" diyen Demirtaş'ın HDP Genel Merkezi'ne adaylığı için en az 3 kere talepte bulunduğunu söyleyen Başak Demirtaş, "Epey bir zaman geçtikten sonra bir Türk kadın aday düşünüldüğü söylendi" dedi. 

Başak Demirtaş, Eylül ayında teklifi ilettiklerini söylerken, "Selahattin'e, kendi adaylığıyla ilgili olarak da tek bir cümle bir şey söylenmedi. Hatta ben zaman zaman Selahattin'e de soruyordum, ne oldu bir cevap geldi mi diye. Epey bir zaman geçtikten sonra bir Türk kadın aday düşünüldüğü söylendi Selahattin’e. Sanırım Eylül ya da Ekim ayıydı" ifadelerini kullandı. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...