Tgrt Haber

Selahattin Demirtaş'tan CHP ve İmamoğlu'na yerel seçim mesajı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
05 Şubat 2024 17:15 - Güncelleme : 05 Şubat 2024 17:17
Selahattin Demirtaş'tan CHP ve İmamoğlu'na yerel seçim mesajı

HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinden CHP ve Ekrem İmamoğlu'na mesaj yolladı. DEM Parti'nin güçlü biçimde yerel seçime hazırlanması gerektiğini savunan Demirtaş, "DEM Parti kimsenin payandası değil" dedi. DEM Parti vekili Sırrı Sakık ise seçime kendi adaylarıyla girmelerine yönelik eleştirilere "İmamoğlu'nun kaybetmesi bizim sorunumuz değil" sözleriyle cevap verdi.

Eşi Başak Demirtaş'ın DEM Parti​'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi​ için adaylığı gündemde olan Selahattin Demirtaş​, cezaevinde kendisini ziyarete gelen DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık​'a yerel seçimlerle ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

"KİMSENİN DESTEKÇİSİ DEĞİLİZ"

Medyascope'un haberine göre; Selahattin Demirtaş, Sırrı Sakık’a DEM Parti’nin yerel seçime derli toplu şekilde hazırlanması gerektiğini ve son genel seçimde yaşanan kayıpların telafi edilmesi gerektiğini söyleyip, "DEM Parti kimsenin payandası değil" mesajını yolladı.

"BEKLENTİ İÇİNDE OLMADIK"

Edirne Cezaevi'ndeki ziyaret sonrası açıklama yapan Sırrı Sakık da yerel seçim gündemini değerlendirdi.

DEM Parti'nin büyükşehirlerde seçime kendi adaylarıyla gitmesini savunan Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, "Biz onlarla hiçbir protokol imzalamadık ve beklenti içinde olmadık, sadece demokrasi talebimiz oldu" ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş'tan CHP ve İmamoğlu'na yerel seçim mesajı - 1. Resim

İMAMOĞLU'NA GÖNDERME

Partisinin seçime bağımsız girme kararının, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nun seçime kaybedeceğine sebep olacağı eleştirilerine de cevap veren Sakık şöyle konuştu:

"Şimdi kendi adaylarımız ile seçime gireceğiz diyoruz, onlar ‘İmamoğlu kaybeder’ diyorlar. Bu bizim sorunumuz değil. Bizim için önemli olan birbirine benzeyen iki bloğun kayıp ve kazancı değil, bizim için önemli olan üçüncü yol siyaseti olarak demokratik siyasetin gelişmesidir."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...