Tgrt Haber

Dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li Semra Güzel'in milletvekilliği düşüyor

17 Eylül 2022 16:10 - Güncelleme : 17 Eylül 2022 16:19
Dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li Semra Güzel'in milletvekilliği düşüyor

HDP’li Semra Güzel’in milletvekilliği düşüyor. Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra kılık değiştirerek yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanıp tutuklanan Güzel’in vekilliğinin düşürülme süreci Meclis’in açılmasıyla başlayacak.

PKK’lı teröristlerle fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından HDP​'li MilletvekiliSemra Güzel​'in dokunulmazlığı kaldırıldı. Firari durumdayken milletvekili özlük haklarından yararlanmayı sürdürmesi üzerine Güzel’in vekilliğinin devamsızlıktan düşürülmesi için süreç başlatılmıştı.

TBMM’nin 5 oturumuna izinsiz ve özürsüz katılmadığı belirlenen Güzel'in 1 Ekim’de Meclis'in açılmasının ardından 7 günlük itiraz süreci olacak.

İtiraz sürecinin sona erdikten sonra Meclis Başkanlık Divanı toplanarak Güzel ile ilgili bu tespiti Meclis Karma Komisyonu'na bildirecek.

HDP’li Güzel hakkında son karar Komisyon’da ve Genel Kurul oylamalarıyla verilecek.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...