Tgrt Haber

SHP yıllar sonra yeniden kuruldu! Gözler Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
08 Temmuz 2024 16:05 - Güncelleme : 08 Temmuz 2024 18:55
SHP yıllar sonra yeniden kuruldu! Gözler Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resmi internet sitesinden yayımlanan karar göre; Sosyal Demokrat Halkçı Parti, üçüncü kez yeniden kuruldu. SHP'nin yeniden kurulmasıyla birlikte gözler Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre;  2010 yılında Eşitlik ve Demokrasi Partisi ile birleşerek kapanan Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP), 14 yıllık aranın yeniden kuruldu. Yeni kurulan SHP'nin adresi Yargıtay'a "Meşrutiyet Mahallesi, Karanfil Sokak, Çankaya, Ankara" olarak kayda geçti. 

KILIÇDAROĞLU'NUN BİR BAĞLANTISI VAR MI?

SHP'nin yeniden kurulmasıyla birlikte gözler; siyasete aktif olarak devam etmeye çalışan Eski CHP​ Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu​'na çevrildi. Ancak Kılıçdaroğlu'nun SHP'nin kuruluşuyla ilgili bir bağlantısı olup olmadığı henüz belirlenemedi.

SHP yıllar sonra yeniden kuruldu! Gözler Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi - 1. Resim

MURAT KARAYALÇIN: YENİDEN AÇILMASINI DOĞRU BULMAM

Mayıs 2023 seçimleri sonrasında CHP'de yaşanan değişim tartışmaları SHP’nin yeniden kurulacağı iddiasını gündeme getirmişti.

Eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ise konuyla ilgili olarak, “Son Genel Başkan olarak SHP’nin yeniden açılmasını düşünenler varsa, bunun yanında olmam ve doğru bulmam” demişti.

"BÖLÜNMEYE FIRSAT VERMEM"

Sözcü’ye konuşan SHP'nin son genel başkanı Murat Karayalçın, "Öyle bir şey olamaz, buna SHP yeniden kuruldu denilemez" diyerek tepki gösterdi. 

Karayalçın, "SHP'nin tekrar kurulduğunun söylenebilmesi için, o dönemde CHP ile birleşmeye karar veren ve bir anlamda SHP'yi kapatan son yönetimin açma kararı vermesi gerekir. SHP'nin isminden yararlanmak isteyen birileri bir girişimde bulunmuş, öyle görünüyor. Kim olduklarını bilmiyorum" dedi.

Murat Karayalçın ayrıca, "Biz CHP olarak iktidara yürüyoruz. Yeni bir bölünmeye asla fırsat vermemeliyiz. Bugün Fransa'daki seçimlerin sonucu da, birlikteliğin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne sermiştir" diye konuştu. 

 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...