Tgrt Haber

AK Partili Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Darbecilerin argümanlarını kullanıyor

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
12 Eylül 2023 17:55 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 18:58
AK Partili Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Darbecilerin argümanlarını kullanıyor

Son dakika: AK Parti’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplandı. Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı sonrası kameraların karşısına geçerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 12 Eylül paylaşımına sert tepki gösteren Çelik, "Darbecilerin kullandığı bir literatürü kullanıp sürekli olarak 15 Temmuz'daki darbe girişimine bir mazaret üretmeye çalıştıklarının farkında değiller ya da farkındalar ama maalesef bu çirkin yolu takip etmeye devam ediyorlar." dedi.

AK Parti​ Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan​ başkanlığında toplandı.

Toplantının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

12 EYLÜL'ÜN 43. YILI

12 Eylül'ün yıl dönümündeyiz. Darbenin iyisi kötüsü olmaz ama en kötüleri arasında. Hukuk dışı vatanseverlik olmaz. Tüm bunları yapanlar ülkeyi kurtarmak bahsederler. Ülke savunması ile ilgili olan bir kurumun ülke siyaseti ile ne gibi bir ilgisi olacağı hiç değerlendirilmez. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesinin ayaklar altına alınmasıdır. Bunu hedef alan bir yaklaşım doğduran cumhuriyet düşmanı ve anti demokratiktir.

Başka girişimler de oldu. Hepsi kötülük mekanizması olarak ülkemize zararlar verdi. Tabi 15 Temmuz bir farkı var, milletimizin iradesi ile karşılaşmış ve darmadağan edilmiştir. 15 Temmuz'a verilen cevap ülkemizde darbelere karşı verilen net bir cevaptır.

'KILIÇDAROĞLU DARBECİLERİN ARGÜMANINI KULLANDI'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu​ darbeyi kınarken, 20 Temmuz darbesi kavramından söz ediyor. Kılıçdaorğlu seçim sonuçlarına dönük olarak kabul etmeme şeklinde tavrını sürdürmeye çalışıyor. Kanunlar, anayasa içinde tedbir almışsınız ama bu CHP genel başkanının hoşuna gitmiyor. Terör örgütünün gücünü kırmaya, karşı koyulan tedbirlerini sivil darbe olarak ifade ediyor.

Sivil siyaseti aşağılamak için bir takım argümanlar üretilmişti. Maalesef kirli bir çizgi var. Darbecilerin sivil siyaseti aşağılamak için kullandığı argümanları, CHP genel başkanı tarafından kullanılmaya çalışılıyor. Lafın nereye gittiğini bilmeden cumhuriyet karşıtı açıklama yapıyor. Gayrimeşru olduğunu söylememize rağmen 'Böyle konuşmalar yapacağız' diyenler var. İlk defa bu derece darbecilerin kullandığı argümanların alenen kullanıldığı görülüyor. Bunun kaydını bir kez daha düşmüş olalım. Seçim millet iradesiyle tecelli etti.

TAHIL KORİDORUNDA SON DURUM?

Barış konusunda ısrar edenin sadece Türkiye olduğu görülüyor. Esir takası ve tahıl koridoru öne çıkıyor. Cumhurbaşkanımız girişimlerini sürdürmeye devam ediyor. Rusya'nın ve Ukrayna'nın alternatif planı söz konusu oldu. Biz Karadeniz'de çatışma ortamı olmasını istemiyoruz. BM çatısı altında iki ülke ile sürecin yürütülmesi gerektiğini ifade ediyoruz. İki tarafından masaya dönmek için Batı'dan beklentileri var. Müzakereler BM aracılığıyla yapılmalı. Bunların canlanmasıyla üçlü inisiyatifin tamamlayıcı olması kıymetlidir.

G 20 ZİRVESİ

Cumhurbaşkanımızın da kuvvetli şekilde desteklediği Afrika Birliği'nin de dahil edilmesidir. Önemli bir gelişmedir. Türkiye G 20'de takdir gördü.

Kutsal kitaplara dönük saldırılar dünyada bir faşist dalga halini almıştır. Düşünce hürriyeti adı altında din ve inanç hürriyeti ayaklar altına alınıyor. Biz duruşumuzu net şekilde ortaya koyuyoruz. G 20 bildirgesinde kutsal kitaplara saldırıların kınanmasını da önemli buluyoruz.

'SIFIR ATIK' PROJESİ

Sayın Emine Erdoğan'ın öncülük ettiği Sıfır Atık girişimlerinin de gündeme gelmesi önemlidir. Uluslararası kuruluşların çağın gereklerine göre yeniden yapılandırılması. Sayın Cumhurbaşkanımız 'dünya beşten büyüktür' mottosu ile ifade ediyorlar. Artık temsil yetersizliği bir çok olayda ayan beyan ortaya çıkmaktadır..

'VİZE SERBESTİSİ ÇALIŞMASI SÜRÜYOR'

Seçim sonrası AB ve Türkiye arasındaki ilişkilerin sıkılaşmaya başladığı gelişmelerle karşı karşıyayız. Vize serbesti ve gümrük birliği öne çıkmaktadır. AB ile değişik modeller hakkında çalışılıyor. 2016'da gümrük birliğinin güncellenmesine dair Avrupa Komisyonu başlatılmasını talep etti. Dünya istikrarsızlaşırken, Türkiye AB ilişkilerinin istikrarlı yapıya kavuşması kıymetli olacaktır.

Deprem bölgesi sürekli gündemimizde. Adıyaman'da 4 noktada dönüşüm projesi temelleri atıldı. 2 Eylül'de Hatay'da 600 dükkanın temeli atılmıştır. Şehir merkezlerinin inşası bakanlığımız tarafından başlatılmış oldu. Bölgedeki hayat normale dönene kadar çalışma sürecek.

KARABAĞ'DAKİ SÖZDE SEÇİME TEPKİ

Karabağ'daki sözde seçimin hiçbir meşruiyeti yoktur. Ermenistan oldubittiyle cumhurbaşkanı seçmek istiyor.

TANRIKULU'NUN  SÖZLERİ 

Seçim dönemindeki terörle iltisaklı kampanyaların neticesi olarak görüyorum. CHP'nin terör karşısındaki kurumsal bağışıklık sistemi çökmüştür.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nurgul ozmen12 Eylül 2023 18:09

Hayırlı olsun

Sonraki Haber Yükleniyor...