Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik duyurdu: 15 ilde çalışmalar tamamlandı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
21 Aralık 2023 19:53 - Güncelleme : 21 Aralık 2023 20:33

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yerel seçime yönelik istişare toplantıları hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik İstanbul ve Ankara dahil 15 ilde aday çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Çelik bu illerin, Ankara, Adana, İzmir, İstanbul, Balıkesir, Samsun, Bursa, Denizli, Kayseri, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Ordu, Malatya ve Trabzon olduğunu belirtti.

Yerel seçimlere 4 aydan ksıa bir süre kala aday belirleme çalışmaları hız kazandı. AK Parti​ temayül yoklamasına giderek halktaki eğilimi ölçtü. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik seçim çalışmaları kapsamında adayların aralık ayının sonuna yetişmeyebileceğini belirterek, "Acelemiz yok. Küçük bir revizyon yapabiliriz. Seçim beyannamesi çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Çelik, MHP​ ile de temasların sürdüğünü belirterek çalışmalar bittikten sonra da liderlere sunulacağı söylerken istişarelerin devam ettiğini belirtti. 

15 ilde çalışmaların ve temayül yoklamasının bittiğini söyleyen Ömer Çelik, "Teşkilatlarımızın önümüzdeki günlere hazırlıkları için eksik yönlerinin tamamlanması için değerlendirmelerimiz oldu. Cumhurbaşkanımızın ilerle istişaresi devam ediyor. Şimdiye kadar; Ankara, Adana, İzmir, İstanbul, Balıkesir, Samsun, Bursa, Denizli, Kayseri, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Ordu, Malatya ve Trabzon ile birlikte bugün çalışmalarımız tamamlanmış oldu." dedi.

Çelik, "Cumhurbaşkanımız ile birlikte diğer illerde çalışmalarımız devam edecek. Şimdiye kadar teşkilatlarımızın güçlü şekilde hazırlandığını değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı. 

"TAKVİM ESNEYEBİLİR"

Gazetecilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Aralık sonunda adaylar belli olur' sözlerinin hatırlatılması üzerine Çelik, "Ay sonu adaylar açıklanabilir denmişti ama tarih esneyebilir. Vaktimiz var, acelemiz yok. AK Parti ile MHP arasında çözülmeyecek sorun yoktur. Cumhur İttifakı​'nın diğer bileşenleri ile de Cumhurbaşkanımız görüştü. Bu görüşmeleri de genel merkezimiz değerlendiriyor. Bizim açımızdan bu alanda bir sorun yok. Bizim açımızdan gayet verimli olarak devam ediyor." diyerek cevap verdi. 

GAZZE DİPLOMASİSİ

Cumhurbaşkanımızın Gazze ile ilgili temasları sürüyor. Şimdiye kadar Cumhurbaşkanımızın aldığı inisiyatif çerçevesinde görüştüğü liderlerle istişaresi devam edecek. Bu insanlık dışı durum sona erdikten sonra iki devletli çözüme giden yolun açılması olacak.

ÖZGÜR ÖZEL'E CEVAP: ANLAMADIĞI KONULARDA KONUŞMASIN 

Sayın Özel'in sözlerini kınıyoruz. Milli Savunma Bakanımıza yönelik sözleri yakışıksız. Sokak ağzı denilen bir üslup. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Atatürk'e saygı esastır. İstenmeyen bir durumda bir teğmenin müdahale etmesi söz konusu olamaz. TSK bir bütün. Emir komuta zinciri şeklinde devam eder, bunun dışında hiçbir oluşuma müsade edilmez. Eğer elinizde bir bilgi varsa bunu bakanımızla paylaşırsınız. Bunu yapmayıp kullanılan bu uslüp sadece sahibinin alnına yazılır. Savunma Bakanımız, çekirdekten yetişmiş, görevini başarı ile icra eden bir bakanımızdır. CHP Genel Başkanının anlamadığı konular konusunda konuşmaması gerekir. Onlar önce parti içindeki konularını halletsinler. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...