Tgrt Haber

Son dakika! Ömer Çelik'ten İsrail'in cami provokasyonuna sert tepki: İnsanlık düşmanı eylem

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
15 Aralık 2023 13:13 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 13:58

Son dakika! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail ordusunun Cenin'deki bir camiye yönelik gerçekleştirdiği provokatif saldırıya tepki gösterdi. İsrail yönetiminin her türlü kutsalı hiçe saydığını belirten Çelik, "Müslümanların kutsallarına yönelik saldırılar insanlık düşmanı eylemlerdir" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sözcüsü Ömer Çelik, Cenin Mülteci Kampı'na yapılan baskın sırasında İsrail askerlerinin bir camiye girmesine tepki gösterdi. Provokatif saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Sözcü Çelik, "İsrail yönetimi en temel insani değerlere yönelik ahlaksız tutumu ile bir kez daha tarihe geçti" ifadelerini kullandı.

İsrail yönetiminin Filistinlilere karşı yürüttüğü vahşi katliamları her türlü kutsalı da hiçe sayarak sürdürdüğünü belirten Ömer Çelik, "Son olarak Cenin Mülteci Kampı’na baskın yapan İsrail askerleri bir camiye girerek provokasyona imza attı. İsrail yönetimi en temel insani değerlere yönelik ahlaksız tutumu ile bir kez daha tarihe geçti" dedi.

Çelik mesajında, "Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da Müslümanların kutsallarına yönelik saldırılar insanlık düşmanı eylemlerdir. Müslümanların kutsallarına yönelik provokasyon yapanlar günü geldiğinde bu suçlarla yüzleşeceklerdir. İsrail’in Filistinli sivillere yönelik devlet terörü ve yerleşimci terörü Uluslararası Ceza Mahkemesi konusu olacaktır" ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/omerrcelik/status/1735597515494261208

NE OLMUŞTU?

Batı Şeria'nın Cenin kenti ve Cenin Mülteci Kampı'na saldırılarını sürdüren İsrail askerleri, bir camiye ayakkabılarıyla girip, mihraba çıkarak mikrofonla Yahudi duası okudu. Askerlerden bir diğeri ise mihrabın önündeki mikrofonla “Şema Yisrael” duasını seslendirdi. Dua okuyan İsrail askerlerini kayıt altına alan arkadaşlarının ise duruma gülerek tepki verdiği görüldü.

İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir sosyal medya hesabından videoyu paylaşarak, "Kahraman askerlerimizin Cenin'de bir camide yaptığı Şema Yisrael duası" ifadelerini kullandı.

Camiye yapılan çirkin saldırı Filistinliler ve birçok Müslüman tarafından büyük tepki çekti.

GAZZE'DE SON DURUM

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 8 bini çocuk, 6 bin 200'ü kadın olmak üzere, 18 bin 787 Filistinli öldü. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 116'sı karadan işgal sürecinde olmak üzere, 445 askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Ayrıca, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarında 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...