Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na uyuşturucu tepkisi: Utanç verici bir iftira, polis ve jandarmadan özür dilemeli

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
01 Kasım 2022 12:39 - Güncelleme : 01 Kasım 2022 13:33
Son dakika! AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na uyuşturucu tepkisi: Utanç verici bir iftira, polis ve jandarmadan özür dilemeli

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'de cari açığın kapatılması için uyuşturucu ticaretine göz yumulduğu iddiasında bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi. Söz konusu iddianın utanç verici bir iftira olduğunu söyleyen Ömer Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun Türk siyasi hayatının en vahim ve en utanç verici açıklamalarından birine imza attığını görüyoruz. Polis ve jandarma teşkilatımızdan özür dilemedi" ifadelerini kullandı. Başörtüsüne anayasal güvence düzenlemesiyle ilgili yarın bazı siyasi partilerle görüşeceklerini belirten Çelik, tahıl koridoru anlaşmasının yeniden oluşması için çaba göstereceklerini vurguladı.

AK Parti​ Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Milletvekillerimiz hem sahadaki çalışmaları hakkında yaptıkları tespitlerle ilgili bilgi verdiler. Hem de 2023 seçim yılı, seçimlere dönük olarak yapacakları çalışmalar ayrıntılı biçimde değerlendirilmiş oldu.

KILIÇDAROĞLU​'NUN UYUŞTURUCU​ İDDİASINA TEPKİ

Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Türkiye'de cari açığın kapatılması için uyuşturucu ticaretine göz yumuldu' sözleriyle Türk siyasi hayatının en vahim ve en utanç verici açıklamalarından birine imza attığını görüyoruz. Milletimizin huzuru ve refahı için çalışan polis ve jandarma teşkilatlarımızın uyuşturucu ticaretine göz yumduğundan bahsetmek başlı başına utanç verici bir iftiradır. Söyleyen kişinin alnına bu ifitira ömrü boyunca yapışacaktır. Son derece ayıp, yakışıksız ve provokatiftir.

"POLİS VE JANDARMADAN ÖZÜR DİLEMELİ"

Sayın Kılıçdaroğlu'nun polis ve jandarma teşkilatından açık şekilde özür dilemesi gerekir. Kılıçdaroğlu'nun bu provokasyonu, yakın zamanda TSK'ya atılan iftira halkasının yeni bir utanç verici devamıdır.

Sayın Kılıçdaroğlu sözlerinin nereye gittiğine dikkat etmesi gerekir. Tamamen yıkım siyaseti yapan, nerede Türkiye​'nin devlet kurumlarını hedef alan bir yaklaşım varsa bunu ortaya koyuyorlar. Bunun adı demokratik muhalefet değil, yıkım siyasetidir. Bu politikalarını kınıyoruz. Bu konu; polis ve jandarma teşkilatı tarafından yargıya taşınacak bir konu olacaktır.

BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE

Cumhur İttifakı olarak ortak bir çalışma yürütüyoruz. Yarın bu takvim ve zamanlaması netleşecek. Bazı siyasi partilere tabii ki ziyaret gerçekleşecek, onların da görüşleri alınacak. Hangi partiler olduğu yarın netleşecek.

Referanduma gittiğinde çok ezici bir çoğunlukla geçebilecek bir düzenleme ama Meclis'te geçmesini arzu ederiz. Onun dışında bir seçenek çıkarsa da referanduma götürülmesinden, millete sunulmasından çekinmeyiz.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

Tahıl koridoru anlaşmasına Cumhurbaşkanımız büyük bir diplomatik emek sarf etti, tüm dünya büyük fayda gördü. Özellikle fakir halklar, Afrika fayda gördü. Şu anda bunun askıya alınmasından büyük üzüntü duyuyoruz. Hem Cumhurbaşkanımız hem de bakanlar düzeyinde bu anlaşmanın yeniden işlerlik kazanması için her türlü çaba sarf edilecek. Bu anlaşmanın oluşmasında ana unsur Cumhurbaşkanımızdır, Türkiye'nin diplomasi yeteneği ve duruşudur. Şu anda gelinen noktanın geçici olmasını temenni ediyoruz. Bununla ilgili güçlü bir çalışma yapılacak."

SÖZCÜ KALIN'DAN DA TEPKİ

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

https://twitter.com/ikalin1/status/1587391702553214977

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Emniyet teşkilatımıza yönelik çirkin iftirayı şiddetle reddediyoruz. Gece gündüz demeden ülkemizin huzur ve güvenliği için fedakarca görev yapan güvenlik güçlerimizi hedef alan bu saldırı, kimyasal yalanı gibi, menfur bir siyaset söylemidir ve herkes tarafından kınanmalıdır."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...