Tgrt Haber

İsveç'teki provokatif eyleme Türkiye'den art arda tepki: Çirkin saldırıyı lanetliyoruz

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
30 Eylül 2023 11:00 - Güncelleme : 30 Eylül 2023 16:04
İsveç'teki provokatif eyleme Türkiye'den art arda tepki: Çirkin saldırıyı lanetliyoruz

İsveç'te polis koruması eşliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketinin yakıldığı provokatif eyleme Türkiye'den peş peşe tepki geldi. Saldırıyı gerçekleştiren kadar izin verenlerin de aynı çirkinliğin parçası olduğunu belirten AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımızı hedef alan saldırılar Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine yapılmıştır. İsveç makamları bu saldırılardan sorumludur" dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz çirkin saldırıyı lanetlerken, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise Avrupalılara bu tür eylemlere karşı sessiz kalmamaları çağrısını yaptı.

PKK​ ve FETÖ'cülere kucak açıp Türkiye​'ye iade etmeyen, Kur'an-ı Kerim'e yönelik sistematik saldırıların da merkezi haline gelen İsveç​'te skandalların ardı arkası kesilmiyor. NATO üyeliği için Türkiye'nin şart koştuğu uyarıları görmezden gelen İsveç'te bu kez saldırıların hedefi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN​'IN MAKETİNİ YAKTILAR

Türkiye'nin Stocholm Büyükelçiliği önünde polis koruması eşliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketi ateşe verildi. Provokatif saldırıya Türkiye'den peş peşe tepki geldi.

Erdoğan'ın hedef alındığı saldırıları lanetleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İsveç makamları bu saldırıdan sorumludur. Saldıran kadar koruyan da aynı çirkinliğin parçasıdır" ifadelerini kullandı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle:

"SALDIRI TÜRKİYE'NİN DEĞERLERİNE YAPILMIŞTIR"

"Cumhurbaşkanımızı hedef alan saldırılar Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine yapılmıştır. Stokholm Büyükelçiliğimizin yakınında Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin saldırıyı lanetliyoruz. 

İsveç makamları bu saldırılardan sorumludur. Nefret suçlarının ve terör propagandalarının demokratik değerleri tehdit etmesine müsaade edilemez. İsveç makamları nefret suçlarını ve terör propagandalarını durdurmalıdır. Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini hedef alan tüm saldırılarla kararlı şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bu saldırıları gerçekleştirenler kadar, bu saldırıları himaye edenler de aynı çirkinliğin parçasıdır. Bu zihniyetle mücadele etmek demokratik değerleri korumak için zorunludur."

https://twitter.com/omerrcelik/status/1708027292285366546

CEVDET YILMAZ: EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE LANETLİYORUM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İsveç Stockholm’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik saldırıyı kınadı. Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İsveç Stokholm Büyükelçiliğimiz yakınlarında Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin provakatif saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor ve lanetliyorum. Dur durak bilmeyen bu saldırıların ve provokasyon girişimlerinin ardındaki nihai amacın ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine yönelik olduğu açıktır. İfade özgürlüğü ile açıklanamayacak olan, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine yapılan bu saldırılara demokrasi kisvesi altında meşruiyet kazandırılmamalı, nefret suçlarının önlenmesine yönelik artık tedbir alınmalıdır.

İsveç’in bu tarz provokatif eylemlere izin vermemesini ve bu tür girişimlere müsamaha göstermemesini bekliyor, bu ve diğer nefret suçu eylemlerinin faillerine ilişkin gerekli yasal işlemleri ivedilikle yapmaya davet ediyoruz. Cumhurbaşkanımızı, ülkemizi, milletimizi ve dini değerlerimizi hedef alan tüm saldırı ve provokasyon girişimlerine yönelik kararlı mücadelemizden ve haklı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz.”

https://twitter.com/_cevdetyilmaz/status/1708067379928777039

MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ: SESSİZ KALMAK DOĞRU DEĞİL

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ise Avrupa Parlamento Başkanları Konferansı'nda konuştu. Avrupalıların ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve dini nefret eylemlerine sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş şöyle konuştu:

"Özellikle son zamanlarda dünyada hızlı bilgi ve enformasyon yayılımı sağlanırken, diğer taraftan bu alanın kontrolsüz, zaman zaman kasıtlı kullanımı sonucunda ortaya çıkan bazı demokrasiyi tehdit eden unsurları da paylaşmak isterim. Hiç şüphesiz bunların başında gelenlerden birisi dezenformasyondur. Nefret suçlarının özellikle bilgi teknolojilerinin kullanımıyla yaygınlaştırılmasıdır.

Bir başka önemli demokrasi karşıtı tehdit edici unsur ise yanıltıcı bilgilerin kontrolsüz bir şekilde yayılmasıdır. Bizi endişeye sevk eden, Avrupa kıtası başta olmak üzere dünyanın birçok noktasında ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve dini nefret temelindeki eylemleri bir kere daha burada Avrupa ülkelerinin temsilcilerine ifade etmek isterim.Bu tür eylemlere sessiz kalınmasının doğru olmadığı kanaatindeyim."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: EN AĞIR ŞEKİLDE KINIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik çirkin saldırıya Dışişleri Bakanlığından jet cevap geldi. Söz konusu eyleme ateş püskür bakanlığın açıklamasında şöyle denildi:

"29 Eylül'de Stokholm Büyükelçiliğimizin yakınında Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan aşağılık bir eyleme izin verilmiş olmasını en ağır şekilde kınıyoruz. İsveç'in, gerek seçilmiş yöneticilerimize yönelik olarak anılan ülkede sistematik şekilde sürdürülen tahkir edici bu eylemleri, gerek terör örgütlerinin devam eden propaganda faaliyetlerini önlemesi, Türk toplumunun temel beklentisidir."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...