Tgrt Haber

Son dakika! Ankara'da kritik zirve: Bakan Güler, Iraklı mevkidaşı Abbas ile görüştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2023 14:56 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 15:31

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, özel olarak Türkiye'ye davet ettiği Irak Savunma Bakanı Thabit Mohammed Al Abbas ile görüştü. İki isim görüşmede, terörle mücadele ve hudut güvenliği olmak üzere atılabilecek adımları konuştu.

PKK​'lı 2 teröristin Ankara​'da düzenlediği bombalı saldırının ardından operasyonun düğmesine basıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK'ya son 3 günde darbe üstüne darbe indirdi. Yurt içinde terör örgütünün hücre evlerine baskınlar düzenlenirken yurt dışında da PKK'ya ait tesisler havalanan jetlerle yerle bir edildi.

ÜST DÜZEY GÜVENLİK ZİRVESİ

Dün de Milli Savunma Bakanlığı'nda kritik bir zirve gerçekleştirilmişti. Milli Savunma Bakanı Güler'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve MİT Başkanı İbrahim Kalın katılmıştı.

Son dönemde terör örgütü PKK'ya üst üste indirilen darbeler ve bundan sonra atılacak adımların toplantıda görüşüldüğü tahmin ediliyor. Ankara kulislerinde, kritik toplantıda ek olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde verdiği sınır ötesi harekat mesajının da gündeme geldiği belirtiliyor.

BAKAN GÜLER'DEN KRİTİK TEMAS

Bakan Güler'in daveti üzerine Irak Savunma Bakanı Thabit Mohammed Al Abbas Ankara'ya geldi. Karşılama göreni baş başa ve heyetlar arası görüşme gerçekleştirildi.

Son dakika! Ankara'da kritik zirve: Bakan Güler, Iraklı mevkidaşı Abbas ile görüştü

TERÖRLE MÜCADELEDE İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

İkili, bölgesel askeri ve savunma sanayii alanında işbirliği konularının ele alındığı görüşmede, Bakan Güler tarafından; Güçlü tarihi ve sosyal bağları olan Irak ve Türkiye'nin aynı coğrafyada yaşayan kardeş ve komşu iki ülke olduğu vurgulandı.

Başta terörle mücadele ve hudut güvenliği olmak üzere atılabilecek müşterek adımlarla, iş birliğinin daha da ileri taşınmasının öneminin ifade edildiği belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...