Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Fidan Brüksel'e gidiyor: NATO toplantısına katılacak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Kasım 2023 09:08 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 09:38
Son dakika! Bakan Fidan Brüksel'e gidiyor: NATO toplantısına katılacak

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, Bakan Hakan Fidan'ın NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına katılmak için Brüksel'e gideceğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakan Hakan Fidan​'ın NATO​ Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Brüksel​'i ziyaret edeceği duyuruldu. Bakan Fidan'ın gündeminde yine İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırıları olacak. Toplantının yanı sıra Bakan Fidan'ın ikili görüşmelerde bulunacağını da aktarıldı.

GAZZE'DEKİ İNSANLIK DRAMI

Toplantı kapsamında "Ukrayna'da savaşın ve Gazze'deki insanlık dramının sürdüğü bir dönemde", Avrupa-Atlantik bölgesindeki güvenlik durumunun değerlendirilmesinin yanı sıra, Balkanlar'daki gelişmelerin ele alınması ve Dışişleri Bakanları düzeyindeki ilk NATO-Ukrayna Konseyi oturumunun tertiplenmesinin planlandığı kaydedildi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

"Sayın Bakanımız, 28-29 Kasım 2023 tarihlerinde NATO Karargahında gerçekleştirilecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına iştirak etmek üzere Brüksel’e gidecektir.

Toplantıda, Ukrayna’da savaşın ve Gazze’deki insanlık dramının sürdüğü bir dönemde, Avrupa-Atlantik bölgesindeki güvenlik durumunun etraflıca değerlendirilmesi, Balkanlardaki gelişmelerin ele alınması ve Dışişleri Bakanları düzeyindeki ilk NATO-Ukrayna Konseyi oturumunun tertiplenmesi planlanmaktadır. Sayın Bakanımız toplantı vesilesiyle bazı mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler de gerçekleştirecektir"

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...