Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Fidan'dan dünyaya enerji ve ulaştırma mesajı: Türkiye olmadan mümkün değil!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
15 Eylül 2023 12:56 - Güncelleme : 15 Eylül 2023 13:24
Son dakika! Bakan Fidan'dan dünyaya enerji ve ulaştırma mesajı: Türkiye olmadan mümkün değil!

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "Bölgemizde Türkiye'nin dahil olmadığı enerji ve ulaştırma koridorlarının etkin ve sürdürülebilir olması mümkün değildir" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Bölgemizde Türkiye​'nin dahil olmadığı enerji ve ulaştırma koridorlarının etkin ve sürdürülebilir olması mümkün değildir. Orta Doğu’da refah ve istikrar için büyük önem arz eden Kalkınma Yolu Projesi​'nde birkaç ay içerisinde uygulama safhasına geçmeyi ümit ediyoruz" dedi.

KALKINMA YOLU PROJESİ NEDİR?

1200 kilometrelik demir yolu ve otoyol ile Türkiye'nin Basra Körfezi'ndeki Faw Limanı'na bağlanmasını amaçlayan "Kalkınma Yolu Projesi"  "Yeni İpek Yolu" olarak tanımlanıyor. Avrupa'dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyecek ve ortak fayda üretecek proje hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kabul ettiğimiz Ankara Bildirisi ile bu hedef doğrultusunda ortak çalışma irademizi gösteren kritik bir adım attık. Kalkınma Yolu sadece Türkiye ile Irak​ için değil, tüm bölge için stratejik öneme haiz, yüksek bir projedir. Bu yolun inşasıyla ortaya çıkacak katma değerden, Avrupa'dan Körfez'e kadar geniş bir coğrafyada milyonlarca insan faydalanacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Projenin bölgesel iş birliğini güçlendireceğini, Türkiye'nin ticaretini geliştireceğini ve beşeri münasebetleri tahkim edeceğini belirten Erdoğan "Bu projeyle, diğer kardeş ülkelerin de yakından ilgilendiğini biliyoruz. İnşallah onların da katılımıyla 'Kalkınma Yolu Projesi'ni bölgemizin yeni İpek Yolu haline dönüştüreceğimize inanıyorum" demişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ebru Korkmaz 15 Eylül 2023 13:11

Kesinlikle Devletim Milletim olmadan Matenom çöker

Sonraki Haber Yükleniyor...