Tgrt Haber

Son dakika | Bakan Fidan açıkladı! Lübnan'dan yeni tahliyeler olacak mı?

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
15 Ekim 2024 13:51 - Güncelleme : 15 Ekim 2024 15:25
Son dakika | Bakan Fidan açıkladı! Lübnan'dan yeni tahliyeler olacak mı?

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Ürdün Dışişleri ve Yurtdışı Vatandaşlar Bakanı Eymen es-Safedi ile ortak basın toplantısı düzenledi. Filistin topraklarının ele geçirilmesine sessiz kalınamayacağını belirten Fidan, "Biz Ürdün ile beraber iki devletli çözüm için çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Lübnan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesinin çok profesyonelce yapıldığını dile getiren Bakan Fidan, "Başvuruda bulunan bütün vatandaşlarımızı tahliye ettik. Türkiye bunu yapan tek ülke oldu" ifadelerini kullandı.

Son dakika haberine göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, Ankara’da Ürdün​ Dışişleri ve Yurtdışı Vatandaşlar Bakanı Eymen es-Safedi ile ortak basın toplantısı düzenledi. Ürdünlü mevkidaşıyla ikili ilişkileri ele aldıklarını, gelecek yılın ilk çeyreğinde karma ekonomik komisyonunun ilk toplantısını yapmayı da hedeflediklerini, savunma sanayisi alanında da işbirliğini geliştirmek istediklerini belirten Fidan, ileriki dönemde imzalamayı arzu ettikleri çok sayıda anlaşma olduğunu; bunları en kısa sürede tamamlamak ve ilişkileri daha da derinleştirmek istediklerini kaydetti.

Son dakika | Bakan Fidan açıkladı! Lübnan'dan yeni tahliyeler olacak mı? - 1. Resim


'ŞİMDİ DE LÜBNAN'I ADIM ADIM İŞGAL ETME GAYRETİNDELER'

Fidan, İsrail'in bir yılı aşkın süredir Gazze'de soykırım yapmaya devam ettiğine, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun şimdi de Lübnan'ı adım adım işgal etme gayreti içerisinde olduğuna, Lübnan'daki BM Geçici Barış Gücüne saldırıldığına dikkati çekti.

Son dakika | Bakan Fidan açıkladı! Lübnan'dan yeni tahliyeler olacak mı? - 2. Resim


Bakan Fidan konuşmasına şöyle devam etti: "(İsrail) İnsani yardım çalışmalarını hedef alıyor. Bu bölgenin insanlarını 1948'den beri öldüren İsrail, şimdi de yabancıları hedef alıyor. Bugün İsrail uluslararası barış ve güvenliğe yönelik başlıca tehdit haline gelmiştir ancak İsrail bu suçu tek başına işlememekte. İsrail'in elinden tutan, ona silah veren ülkeler var. İsrail'e siyasi destek sağlayanlar var.

Son dakika | Bakan Fidan açıkladı! Lübnan'dan yeni tahliyeler olacak mı? - 3. Resim


'SOYKIRIMCI NETANYAHU'YU UNUTULMAYACAK'

Bu bölgenin insanları soykırımcı Netanyahu'yu unutmayacak, bu bölgenin insanları Netanyahu'nun en yakın dostlarını da unutmayacak. İsrail'e soykırımı yapması için verilen destek hep hatıralarda, akıllarda kalacak. Son bir yılda yaşananlar, Orta Doğu ülkelerinin daha bağımsız bir dış siyaset izlemelerini mümkün kılacak, Netanyahu'nun yol arkadaşları bu bölgedeki etkilerinin giderek azaldığını inşallah görecekler."

LÜBNAN'DAN YENİ TAHLİYELER OLACAK MI?

Lübnan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesinin çok profesyonelce yapıldığını dile getiren Bakan Fidan, "966 vatandaşımızı tahliye etmeyi başardık. Başvuruda bulunan bütün vatandaşlarımızı tahliye ettik. Türkiye​ bunu yapan tek ülke oldu. Çok profesyonel bir şekilde bu işi yaptık. Gerekli durumunda neler yapılabilir buna ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Olası tahliye planımız da hazır" dedi.

 

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Arif15 Ekim 2024 14:10

İyi ki böyle bir çalışmayı yapıyorlar iki devletli çözüm için umarım başarılı olurlar Filistin'de yaşayan insanlara iyi gelebilir

Sonraki Haber Yükleniyor...