Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Fidan'dan Gazze için 3 kritik görüşme

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
01 Kasım 2023 21:57 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 00:16
Son dakika! Bakan Fidan'dan Gazze için 3 kritik görüşme

Son dakika! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmelerde, Gazze’deki son gelişmeler değerlendirildi. Acil ateşkes sağlanması ve kalıcı barışın teşkili yönünde atılabilecek adımlar ele alındı.

İsrail'in abluka altındaki Gazze​ Şeridi'ne yönelik saldırıları 26'ncı gününde devam ediyor. İsrail ordusu havadan ve karadan saldırılarını sürdürürken Hamas​'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları da işgal zırhlılarını bir bir vuruyor.

Can kayıpları her geçen gün artarken Türkiye ise bölgede barışın tesis edilmesi için telefon diplomasisini sürdürüyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​'ın İsrail'in Gazze'ye saldırılarıyla ilgili yürüttüğü diplomasi trafiğini hız kesmeden devam ediyor.

Ürdün, Suudi Arabistan ve Yunanistan Dışişleri Bakanları ile peş peşe kritik görüşmelerde bulunan Bakan Fidan, mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerde Gazze'deki son durumu ele aldı.

GAZZE'YE İNSANİ YARDIM 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Gazze’deki son gelişmeler ele alındı. Bakan Fidan, bir an önce tam ateşkes​ ilan edilmesinin ve Gazze’ye acilen insani yardım ulaştırılmasının önemini vurguladı.

ACİL ATEŞKES ÇAĞRISI YİNELENDİ

Bakan Fidan'ın diplomasi trafiği Ürdün ve Suudi Arabistan ile devam etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmelerde, Gazze’deki son gelişmeler değerlendirildi. Acil ateşkes sağlanması ve kalıcı barışın teşkili yönünde atılabilecek adımlar ele alındı.

İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞINDA SON DURUM

Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonu sonrasında savaş ilanı veren İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını ileri bir boyuta taşıdı. 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 648'si çocuk, 2 bin 290'ı kadın olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 22 bin 219 kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de el-Kassam Tugayları'nın elinde 240 İsrailli esir olduğunu kaydetti.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...