Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Fidan'dan Hamas lideri ile kritik temas

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
16 Ekim 2023 20:40 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 22:51
Son dakika! Bakan Fidan'dan Hamas lideri ile kritik temas

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede sivillerin serbest bırakılması, sağlık durumları ve devamında atılacak adımlar konusu ele alındı. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, İsrail-Filistin çatışmasının başlamasının ardından yürüttüğü yoğun diplomasi çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bakan Fidan, bir dizi önemli görüşme yaparak farklı ülke yetkilileri ile temaslarını sürdürdü.

Son olarak, Hamas​ lideri İsmail Haniyye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede sivillerin serbest bırakılma meselesi ele alındı.

DİĞER LİDERLERLE DE GÖRÜŞTÜ 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Umman Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamed el-Busaidi ve Pakistan geçici hükümet Dışişleri Bakanı Jalil Abbas Jilani ile telefonda İsrail ve Filistin​'deki gelişmeler hakkında konuştu.

Bakanlıktan yapılan bilgilendirmeye göre Fidan, Ummanlı ve Pakistanlı mevkidaşları Busaidi ve Jilani ile telefonda görüştü.

Görüşmelerde, İsrail ve Filistin'deki gelişmeler ile İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve insani durum ele alındı. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...