Tgrt Haber

Son dakika | Bakan Hakan Fidan, Brüksel'e gidiyor! AB'den kritik Türkiye adımı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
28 Ağustos 2024 11:17 - Güncelleme : 28 Ağustos 2024 11:35
Son dakika | Bakan Hakan Fidan, Brüksel'e gidiyor! AB'den kritik Türkiye adımı

Son dakika haberi: Brüksel'de düzenlenecek AB Dışişleri Bakanlığı Gayriresmi Toplantısı için Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Brüksel'e gideceği bildirildi. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, Brüksel​'de düzenlenecek AB Dışişleri Bakanlığı Gayriresmi Toplantısı'na davet edilmişti. AB'nin bu davetine olumlu cevap verildi ve Bakan Fidan'ın yarın Brüksel'e gideceği bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada, AB'nin daveti Türkiye ile ilişkilerin yeniden canlandırılmasına ilişkin çağrıya yönelik bir diyalog arayışı olarak değerlendirildiği belirtildi.

UKRAYNA​ VE GAZZE​ GÖRÜŞÜLECEK

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın da davet edildiği toplantıda Ukrayna, Gazze ve Venezuela gibi güncel meselelerin masaya yatırılacağı aktarıldı.

Son dakika | Bakan Hakan Fidan, Brüksel'e gidiyor! AB'den kritik Türkiye adımı - 1. Resim

RUS KAYNAKLARI UKRAYNA İÇİN KULLANILACAK

Toplantının gündeminde özellikle Ukrayna ve Orta Doğu'daki son gelişmelerin üzerinden durulacak. Bakanlar, Rusya üzerindeki baskının artırılması ve yaptırımlar kapsamında dondurulan Rus varlıklarının Ukrayna için kullanılmasını kolaylaştıracak adımları değerlendirecek.

AB'nin "Ukrayna Yardım Fonu" gibi yeni mali araçlarla Ukrayna'ya yapılacak askeri yardımların artırılması da gündemde olacak.

Son dakika | Bakan Hakan Fidan, Brüksel'e gidiyor! AB'den kritik Türkiye adımı - 2. Resim

İŞGALCİ İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI

Orta Doğu oturumu genel hatlarıyla Gazze ve Batı Şeria'daki durumun tartışılmasını ve çatışmayı azaltmanın yollarını aramayı içerecek.

İsrail ile Hamas arasında esir takası ve Gazze'deki ateşkes çabaları için devam eden müzakereler ele alınacak, durumun Lübnan'daki yansımaları ve bu ülkeyi destekleme ihtiyacı görüşülecek.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...