Tgrt Haber

Son dakika! Beştepe'de 'Gazze' zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Bahçeli bir araya geldi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
24 Ekim 2023 13:48 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 16:11
Son dakika! Beştepe'de 'Gazze' zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Bahçeli bir araya geldi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi Beştepe'de kabul etti. Gazze'deki gelişmelerin ele alındığı kritik görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

MHP​ lideri Devlet Bahçeli​'nin 'Gazze için 24 saat doldu' çıkışının ardından Beştepe'de kritik bir görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Saat 15.00'te başlayan görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı. 

MASADA 3 ÖNEMLİ BAŞLIK VAR

Erdoğan ile Bahçeli arasındaki görüşmenin en önemli konusu, İsrail'in saldırısı altındaki Gazze​'de yaşanan gelişmeler oldu. MHP lideri Bahçeli, grup toplantısında dile getirdiği söylemleri bir kez de doğrudan Erdoğan'a iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırı kapsamında başlattığı telefon görüşmeleri, bölge ve dünya liderleriyle gerçekleştirdiği diplomatik temaslar, Türkiye'nin Gazze'deki insani krizi dindirmek için yaptığı yardımlar ve bundan sonra atılacak adımlarla ilgili Bahçeli'yi bilgilendirdiği öğrenildi.

Gündemdeki bir diğer önemli konu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından TBMM'ye gönderilen İsveç'in NATO'ya katılım protokolüydü. İki lider, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin Cumhur İttifakı'nın nasıl bir tavır sergileyeceğini ele aldı.

Ayrıca görüşmede 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerin de masaya yatırıldığı, Cumhur İttifakı'nın izleyeceği yol haritası ve ortak aday seçeneklerinin de değerlendirildiği belirtiliyor.

ZİRVEDEN İLK KARE

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasındaki görüşmeden ilk kare geldi. Erdoğan Dijital Medya hesabından yapılan paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti" ifadeleri kullanılırken, görüşmeden fotoğraf da yer aldı.

https://twitter.com/RTEdijital/status/1716792152900915263

Öte yandan bu buluşma, iki lider arasında 2023 yılındaki 11'inci görüşme oldu.

BAHÇELİ'DEN '24 SAAT' ÇIKIŞI

21 Ekim'de Gazze'deki saldırıları durdurması için İsrail'e 24 saatlik süre tanıyarak gündeme bomba gibi düşen bir çıkış yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin bugünkü grup toplantısında 24 saatin dolduğunu belirtip yeni bir çağrıda bulundu.

Türkiye'nin siyasi ve diplomatik temasları askeri caydırıcılıkla desteklemezse günü geldiğinde Gazze'deki dramların bir benzerine Anadolu'da da mahkum olacağını savunan Devlet Bahçeli, şöyle konuştu:

"Gazze için 24 saat doldu. Türkiye Cumhuriyeti insanlık nam ve hesabına barış ve çözüm iklimini yeşertmek adına her türlü müdahale ve mücadeleye hazır ve kararlı olmalıdır. Gazze'yi korumak bize ecdadımızın mirasıdır. Devletim istesin, milletim destek versin, şartlar da öyle gerektirsin, şayet Gazze'deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapan taşıyla insanlık mevzisine girmek için yola revan olmazsam namerdim. 

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan umut yoktur. İslam ülkeleri atıl ve aciz şekilde Gazze'nin bombalanmasını izliyor. O halde Gazze'yi koruma ve kollama misyonu Türk milletinin üzerindedir. Ya kalıcı barış ortamı sağlanarak iki devletli çözüm için taraflar masaya oturur ya da Gazze'nin imhasına Türkiye tepkisini en sert şekilde gösterir. Gazze'ye gitmek gerekirse de kimse merak etmesin, Mescid-İ Aksa'nın ihtişamı ile aranan her yerde şafak sökmeden olmasını da gayet iyi biliriz."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...