Tgrt Haber

Özgür Özel'den dikkat çeken sözler: Erdoğan ve Bahçeli'ye ısrarla söyledim...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
28 May 2024 13:36 - Güncelleme : 28 May 2024 14:49
Özgür Özel'den dikkat çeken sözler: Erdoğan ve Bahçeli'ye ısrarla söyledim...

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Tayfun Kahraman, Can Atalay, Çiğdem Mater, Mine Özerden ve Osman Kavala tutukluluğuyla ilgili açıklamalarda bulunan Özel, "Erdoğan ve sayın Bahçeli ile yaptığım görüşmelerde de ısrarla bunun Türkiye’de iç hukuk marifetiyle çözülmesinin önemini ifade ettim" dedi.

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. İşgalci İsrail'in saldırılarına tepki gösteren CHP lideri, "İsrail devletinin Refah’taki katliamını kınıyorum" dedi.

Tayfun Kahraman, Can Atalay, Çiğdem Mater, Mine Özerden ve Osman Kavala tutukluluğuyla ilgili konuşan Özel, "Erdoğan ve sayın Bahçeli ile yaptığım görüşmelerde de ısrarla bunun Türkiye’de iç hukuk marifetiyle çözülmesinin önemini ifade ettim" ifadelerini kullandı.

Özel'in konuşmasından satır başlar:

"28 Mayıs 1918'de bağımsızlığına kavuşan kardeş Azerbaycan'ın kuruluşunu kutluyorum. Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, hüznü bizim hüznümüzdür. Bir kere daha Cumhuriyet bayramları kutlu olsun diyoruz. Türkiye'nin ana muhalefet ama yurt dışında Türkiye'nin partisiyiz. Gelecekte de Türkiye'yi yönetecek olan partiyiz.

"İSRAİL'İN REFAH'TAKİ KATLİAMINI KINIYORUM"

İsrail devletinin Refah’taki katliamını kınıyorum. Daha önce 119 siyasi akrabamıza yazmış olduğumuz mektupla ülkelerinde iktidarda olan 24 başbakan ve cumhurbaşkanına yaptığımız çağrıyla Filistin’i tanımalarını beklediğimizi ifade etmiştim. Bugün ikisi siyasi akrabalarımız tarafından yönetilen Norveç ve İspanya’nın ayrıca İrlanda’nın Filistin’i tanıyacaklarını biliyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ İLE YAPTIĞI GÖRÜŞME...

Tayfun Kahraman, Can Atalay, Çiğdem Mater, Mine Özerden ve Osman Kavala tutuklu durumdadır. Geçtiğimiz günlerde sayın Erdoğan ve sayın Bahçeli ile yaptığım görüşmelerde de ısrarla bunun Türkiye’de iç hukuk marifetiyle çözülmesinin önemini ifade ettim. Büyük bir hak ihlali vardır. Alınan AİHM kararlarına, AYM kararlarına rağmen, arkadaşlarımızın içeride tutulması Anayasa ihlali, büyük bir haksızlıktır.

"BUĞDAY ÜRETİCİSİ ZORDA"

Buğday üreticisi zorda… Üretici maliyetleri açıklandı. Buğdayın kilosu 11 liraya mal oluyor. Bugün TMO hala fiyat açıklamadı. Serbest piyasada zararına 9 liradan buğday satılıyor. Oysa buğdayın 15 lira olması lazım. Bu sene mayısın sonu geldi, buğday fiyatı açıklanmıyor. Üretici zararına satıyor.

Geçen pazar burada Türkiye kamuoyu bugünlerde iade-i ziyaret konulşuyor ya. İade-i ziyaret hakkında bilgi vereyim. Geçen pazar 81 ilde yaptığımız ziyaretlerden, 105 mitingde yaptığımız ziyaretlerden sonra iadeyi ziyarete geldiler. 98 bin 600 kişi buradaydılar

Özgür Özel'den dikkat çeken sözler: Erdoğan ve Bahçeli'ye ısrarla söyledim... - 1. Resim

BAŞIBOŞ SOKAK HAYVANLARI DÜZENLEMESİ

İki sıcak konuyla bitirelim… Bir tanesi, Türkiye’de en çok konuşulan konu canlarımızın, sokak köpeklerinin yaşamlarını tehdit eden bir kanun çalışmasıyla ilgili endişeler ve tartışmalar… CHP olarak bu konuda tavrımız net. Bir; Türkiye’de bir başıboş sokak köpekleri sorunu vardır. Bu sorunu özellikle sabah erken saatlerde okula yaya gitmek zorunda kalan çocukların, gençlerin; bu sorun sabah erken saatte camiye giden yaşlıların bir güvenlik sorunu haline dönüşmüştür.

Bu sorun elbette çözülmelidir. Ancak ekonomiyi de bahane ederek, canları katletmek, öldürmek niyetinde olanlara sesleniyoruz… Hepimiz bu milletin oylarıyla görev yapıyoruz. 2020’de de bu sorun vardı. 2020’de tüm partiler oturduk çalıştık. Ve komisyon çalışması yapıldı. Bu kitabın içinde popülasyonun düşürülmesi için ne uyutma ne itlaf ne öldürme ne canice öneri yok. Bunun altında AK Parti’nin de MHP’nin de imzası var. Üzerinde ortaklaştığımız metnin 101’inci sayfasında Hayvan Hakları Fonu’nun kurulması var. Diyor ki; ‘Bir Hayvan Hakları Fonu kuralım. Burada vergilerden küçük kesintiler; at yarışından, Milli Piyango’dan, Spor Toto’dan küçük kesintiler bunun ihtiyacını fazlasıyla karşılar’ diyor. 2020’den bugüne ülkeyi yönetenler bu konuda parmaklarını kıpırdatmadılar, şimdi ‘Tasarruf genelgesi var. Ne yapalım, toplayalım, öldürelim.’ böyle bir yaklaşımın sonuç vermesi imkansız"

İYİ PARTİ'DEN İSTİFA ETMİŞTİ: ROZETİNİ ÖZEL TAKTI

Öte yandan İYİ Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Sağlık Politikaları Başkanı Prof. Dr. Taner Demirer, CHP'ye katıldı. Demirer'e rozetini, CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı.

Son dakika! CHP lideri Özel'den önemli açıklamalar - 1. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...