Tgrt Haber

Son dakika! Beştepe'de Cumhur zirvesi: Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
29 Kasım 2023 15:30 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 16:56
Son dakika! Beştepe'de Cumhur zirvesi: Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. İki liderin yaklaşık 1 saat süren görüşmesinde, yerel seçim hazırlığı ve iş birliği alanları ele alındı.

Ankara​'da Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ve MHP​ lideri Devlet Bahçeli​ arasında sürpriz bir görüşme gerçekleşti. Erdoğan, Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli bir araya geleceğini açıklamıştı.

GÖRÜŞME GÜNLÜK PROGRAMDA YOKTU

Partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Erdoğan, Bahçeli ile bugün bir görüşme yapacağını söylemişti. Görüşme iki liderin de günlük programlarında yer almıyordu.

50+1 SİSTEMİ GÜNDEME GELEBİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra 50+1 sistemine ilişkin, "Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil" sözleri siyasette yeni bir tartışma başlatmıştı. İki liderin görüşmesinde bu konunun da gündeme gelmesi bekleniyor.

BAHÇELİ: DÜN NE DEDİYSEK BUGÜN DE O

Bahçeli, geçtiğimiz günlerde Meclis'teki grup toplantısında yaptığı konuşmada ise partisinin geçmişteki görüşünde değişiklik olmadığını belirtirken, "Milletvekili, belediye başkanı, muhtar seçmiyoruz. Cumhur'un bütününü temsil edecek cumhurbaşkanı seçiyoruz. MHP olarak dün ne demişsek bugün de aynı görüşteyiz" ifadelerini kullanmıştı.

AK PARTİ'NİN TEMAYÜL YOKLAMASI BİTTİ

Öte yandan AK Parti'nin geleneksel hale gelen teşkilatla temayül yoklaması Türkiye genelinde yapıldı. 150 bin civarında teşkilat üyesi yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adayları için görüşlerini ortaya koydu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sonuçları an be an canlı olarak gördü.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...