Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrikalı mevkidaşı ile görüştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
25 Ocak 2024 15:48 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 16:55
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrikalı mevkidaşı ile görüştü

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının son bulması için yürttüğü diplomasi trafiği devam ediyor. Erdoğan, Güney Afrika​ Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa ile telefonda görüştü.

İki lider görüşmede; İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları, Türkiye ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel meseleleri ele aldı.

İSRAİL'E AÇILAN SOYKIRIM DAVASI

Erdoğan, Güney Afrikalı mevkidaşına; Güney Afrika’nın Uluslararası Adalet Divanı’nda mazlum Filistin​ halkına yönelik işlenen soykırım suçunun cezalandırılması için İsrail aleyhine açtığı davadan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrikalı mevkidaşı ile görüştü

"İSRAİL HAK ETTİĞİ CEZAYI ALMALI"

Dava sürecinin değerlendirildiği görüşmede Erdoğan, Türkiye’nin bu haklı davanın uluslararası hukuk ve insan haklarına uygun şekilde sonuçlandırılması ve insanlık suçu işleyen İsrail’in hak ettiği cezayı alması için azami çaba göstereceğini belirtti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...