Tgrt Haber

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ile görüştü: İsrail'e karşı etkin adımlar atılmalı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
08 Ağustos 2024 14:31 - Güncelleme : 08 Ağustos 2024 17:36

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüştü. İsrail'in Haniye suikastıyla ateşkese niyetli olmadığını bir kez daha gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası toplumun İsrail'in saldırganlığını durdurmak için etkin adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de Katar Emiri Al Sani ile görüştü. 2 saat süren görüşmeye ilişkin İletişim Başkanlığından açıklama geldi.

Görüşmede Türkiye ile Katar ikili ilişkileri, İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırıları, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ile görüştü: İsrail'e karşı etkin adımlar atılmalı - 1. Resim

"İSRAİL ATEŞKESE NİYETLİ OLMADIĞINI GÖSTERDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede İsrail’in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye suikastıyla ateşkese niyetli olmadığını bir kez daha ortaya koyduğunu, Türkiye’nin bölgeye kalıcı barış ve huzuru getirici çözüm için çalışmaya devam ettiğini, Katar ile birlikte sonuç alıcı gayretleri artırma niyetinde olduklarını ifade etti.

'ULUSLARARASI TOPLUM ETKİN ADIMLAR ATMALI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in hem Filistin toprakları hem de Lübnan’daki saldırıları ile bölgede gerilimi artırmaya çalıştığını, son günlerde iyice artan İsrail saldırganlığını durdurmak için uluslararası toplumun etkin adımlar atması gerektiğini belirtti. 

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ile görüştü: İsrail'e karşı etkin adımlar atılmalı - 2. Resim

'TÜRKİYE-KATAR DAYANIŞMASI PERÇİNLENECEK'

Erdoğan, Türkiye’nin Katar ile ekonomik ilişkiler başta olmak üzere siyasi, askeri, ticari ve kültürel alanlarda iş birliğini ileri noktalara taşıma kararlığının tam olduğunu, atılacak adımlarla iki ülke arasındaki dayanışmanın perçinleneceğini söyledi.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ile görüşüyor! - 1. Resim

ARNAVUTLUK BAŞBAKANI EDİ RAMA İLE DE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile yaptığı görüşmenin ardından diplomasi trafiğini sürdürüyor. Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile telefonda görüştü. İki liderin görüşmelerinde; Türkiye ile Arnavutluk ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, iki ülke ilişkilerinin ileri düzeyde seyrettiğini, ticari, ekonomik, askeri temaslarla savunma sanayiindeki iş birliğinin atılacak adımlarla daha da güçleneceğini ifade etti.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ile görüştü: İsrail'e karşı etkin adımlar atılmalı - 4. Resim

FETÖ İLE MÜCADELE MASADA

Erdoğan, Arnavutluk’ta FETÖ’nün alan kazanmaya yönelik gayretlerinin boşa çıkartılmasının son derece önemli olduğunu, örgütün Arnavutluk’taki eğitim, sağlık ve dini kurumlar içerisindeki yapılanmasının son bulması için de gayretlerin süreceğine inandığını belirtti.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...