Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan-Miçotakis görüşmesi sona erdi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
13 May 2024 15:59 - Güncelleme : 13 May 2024 17:37

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in gerçekleştirdiği görüşme sona erdi. Kritik temas heyetler arası görüşmeyle devam ediyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara'ya geldi. İki liderin görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü.

Öte yandan Miçotakis ve Erdoğan görüşme öncesi yaptıkları açıklamalarda olumlu mesajlar verdi. Miçotakis'in tarihi ziyaretinden beklentiler ise oldukça büyük...

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan-Miçotakis görüşmesi sona erdi - 1. Resim

Atina yönetimi, Kariye Camii ile ilgili eleştirel tutumlarına rağmen, pozitif gündemi sürdürme kararlılığında olduklarını her açıklamasına yansıtıyor. Peki iki liderin bu kritik zirvesinde masasında neler var?

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan-Miçotakis görüşmesi sona erdi - 2. Resim

MASADA HANGİ KONULAR VAR?

Diplomatik kaynaklara göre; başta ekonomi olmak üzere ulaştırma, bilim teknoloji tarım, turizm, sağlık ve beşeri ilişkiler gibi çeşitli alanlardaki iş birliğinin ortak eylem planıyla devam ettirilmesi hedefleniyor. Ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkarılması Ankara ve Atina'nın öncelikleri arasında olacak.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...