Tgrt Haber

Son dakika! Ermenistan'a Karabağ mesajı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paşinyan ile görüştü

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
11 Eylül 2023 17:54 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 18:23
Son dakika! Ermenistan'a Karabağ mesajı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paşinyan ile görüştü

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefonda görüştü. Görüşmede Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan gerilim ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede kalıcı barış ve istikrar tesisinin bölge ülkelerinin tamamının kalkınma ve refahına katkıda bulunacağını vurguladı.

Ermenistan​, Azerbaycan​ topraklarına ait Dağlık Karabağ​ bölgesindeki provokasyonlarını sürdürüyor.  Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni̇stan'a ait güçlerı̇n Azerbaycan mevzı̇lerı̇ne ateş açarak saldırdığı bilgisini paylaşmıştı.

İki ülke arasında yaşanan gerilim, savaşın kapısı aralarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'dan kritik bir hamle geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Ermenistan Başbakanı Paşinyan​ ile telefonda görüştü. Görüşmede Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve Karabağ'daki son durum ele alındı.

TÜRKİYE KINAMIŞTI

Öte yandan Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Karabağ'da gayrimeşru Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen seçimleri, Türkiye'nin tanımadığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde gayrimeşru Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen seçimleri, barış görüşmelerini baltalamaya yönelik bir hareket olarak algılıyor ve kınıyoruz" denildi.

RUSYA'DAN ERMENİSTAN'A UYARI

Ermenistan'ın provokasyon girişimlerine Rusya'dan da açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, G20 Liderler Zirvesi'nin kapanışından sonra düzenlediği basın toplantısında "Paşinyan, eski Dağlık Karabağ Özerk Bölgesi'nin Azerbaycan'a dahil edilmesine ilişkin belgeyi imzaladı, konu kapandı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...