Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü! Gündem: Tahıl ihracı ve Zaporijya Nükleer Santrali

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
03 Eylül 2022 13:03 - Güncelleme : 03 Eylül 2022 13:33
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü! Gündem: Tahıl ihracı ve Zaporijya Nükleer Santrali

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede liderler, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra tahıl ihracı ve Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki gelişmeleri ele aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​ ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Erdoğan-Putin görüşmesine yönelik yapılan açıklamada, Türkiye-Rusya ilişkilerinin yanı sıra tahıl ihracı ve Zaporijya Nükleer Santraline dair gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı. Erdoğan ayrıca Putin'e eski Sovyetler Birliği’nin son devlet başkanı Mihail Gorbaçov’un vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti.

TÜRKİYE​ KOLAYLAŞTIRICI ROL OYNAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl anlaşmasında olduğu gibi, Zaporijya Nükleer Santrali konusunda da Türkiye olarak kolaylaştırıcı rol oynayabileceklerini ifade etti. Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Akkuyu Nükleer Santralinin planlandığı şekilde ilerlemesi noktasında kararlılıklarını yineledi.

ŞANHAY ZİRVESİNDE KONULAR AYRINTILI ELE ALINACAK

İki lider, tüm bu konuları, gündemlerindeki diğer hususlarla birlikte, 15-16 Eylül’de Şanhay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi vesilesiyle biraraya gelecekleri Semerkant’taki görüşmede ayrıntılarıyla ele alma konusunda mutabık kaldı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...