Tgrt Haber

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mahmud Abbas'a serzeniş: Bizden özür dilemesi lazım

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
27 Temmuz 2024 20:25 - Güncelleme : 27 Temmuz 2024 21:19

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, STK ve sektör temsilcileriyle buluştuğu baba ocağı Rize'de konuşma yaptı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Türkiye'ye davet ettiğini söyleyen Erdoğan, Abbas'ın davete henüz icabet etmediğini belirterek, "Kusura bakmasın ama bizden özür dilemesi lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Rize'de gerçekleştirilen Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ayder Yaylası'nda yürütülen doğal koruma projesi hakkında bilgi vererek, "Ayder'i doğal koruma projemizle şanına yakışır bir hale getireceğiz, hamdolsun sözümüzü tuttuk. Ayder Yaylası Koruma ve Yenileme Projesi'ni tamamladık. Güncel rakamla 2 milyar 667 milyar lirayı bulan yatırımla Ayder'i eski ihtişamına güzelliğine kavuşturduk." dedi.

Erdoğan, konuşmasında Rusya​ ve Ukrayna​ arasında devam eden savaşa da değindi. "Rusya ve Ukrayna bizim iki komşumuz. Bu savaş maalesef devam ediyor 2.5 yıldır. Şehirler yıkıldı, çocuklar yetim kaldı" diyen Erdoğan,  "Biz barışın ve istikrarın tesisi için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mahmud Abbas'a serzeniş: Bizden özür dilemesi lazım - 1. Resim

İSRAİL'İN GAZZE​ SALDIRILARI  

Gazze'ye yönelik saldırıları kınayan Erdoğan, "Aynı durum Gazze'de soykırıma uğrayan kardeşlerimiz için de geçerli. Kimin ne dediğine bakmadan harekete geçtik. İnsani yardımlarda Gazze'ye en fazla yardım malzemesi götüren ülkeyiz," dedi. Ayrıca, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde alkışlanmasını eleştirerek, "Önceki gün Amerikan Temsilciler Meclisi'ndeki o rezil sahneleri hep beraber seyrettik. Açıkçası orada gördüklerimiz karşısında insanlık adına biz utandık. Netanyahu gibi birine kırmızı halı sermek, çok daha ileri gidip yalanlarını elleri şişinceye kadar alkışlamak Amerika için büyük bir akıl tutulmasıdır," şeklinde konuştu.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mahmud Abbas'a serzeniş: Bizden özür dilemesi lazım - 2. Resim

MAHMUD ABBAS'A SERZENİŞ: BAKALIM ÖZÜR DİLEYECEK Mİ? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Başkanı Mahmud Abbas'ı Türkiye'ye davet ettiğini ama henüz davete icabet edilmediğini belirterek serzenişte bulundu. 

Erdoğan konuşmasında, "Bazı siyasi partiler diyorlar ki 'Hükümet Filistin Başkanını Türkiye'ye davet etsin ve Parlamentoda konuştursun.' Size davet etmediğimizi kim söylüyor? Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Davet ettik gelmedi. Bekliyoruz bakalım gelebilecek mi?" ifadelerini kullandı.

"PROGRAMIMIZI KARARLILIKLA UYGULAYACAĞIZ"

Ekonomideki zorlukların farkındayız. Geçen yıl ortaya koyduğumuz OVP'nin etkilerini görüyoruz. Merkez Bankası rezervlemiz hiç olmadığı kadar artıyor. Risk seviyesi azalıyor. Gri listeden çıktık. Kredi derecelendirme kuruluşları bile hakkımızı teslim etmeye başladı. Son 2 yılda fiyat balonunun oluştuğu sektörlerde dengelenme hız kazandı. Bütçe dengelerini iyileştiriyoruz. İşsizlik oranı bir önceki yıla göre azaldı ve yüzde 8,4 seviyesinde gerçekleşti. Programımızı kararlılıkla uygulayacağız. Politikalarımıza güvenmeye devam edin. Felaket tellallarına kulak asmayın. Türkiye'ye düşmanlık besleyenlerin oyunlarına lütfen gelmeyin. Türkiye bu sürecin sonunda çok farklı bir ülke olacak. Bundan şüphe duymuyoruz."

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...